Center Holistic / Članki / 10 razlogov, zakaj uživajte kumare

10 razlogov, zakaj uživajte kumare

10 razlogov, zakaj uživajte kumare
Deli s prijatelji:

Kumare spadajo v isto družino rastlin buče in lubenice in v njih je kar 95% vode, zato nam v teh vročih dneh pomagajo, da ostanemo hidrirani.

Vendar to ne pomeni, da nanje čez leto lahko pozabite.

Vsebujejo izjemno veliko vitaminov K in B, bakra, kalija, vitamina C in mangana.
Poleg tega vsebujejo edinstvene polifenole in druge snovi, ki pomagajo zmanjšati tveganje nastank kroničnih obolenj.

 1. Ščitijo vaše možgane
  Kumare vsebujejo protivnetne flavonole imenovan fisetin, ki igra pomembno vlogo pri zdravju možganov. Poleg izboljšanja spomina, pred propadanjem ščiti vaše živčne celice ter preprečuje Alzheimerjevo bolezen.
 1. Zmanjšuje tveganje za rakom

  Kumare vsebujejo polifenole, imenovane lignani (pinoresinol, lariciresinol in secoisolariciresinol), ki pomagajo, da se zmanjša tveganje za raka dojke, maternice, jajčnikov in prostate. Vsebujejo tudi fitonutriente, ki imajo preventivne lastnosti proti raku.
 1. Preprečujejo vnetje

  Kumare preprečujejo vnetni odziv telesa z zaviranjem aktivnosti vnetnih encimov.
 1. Antioksidativne lastnosti Kumare vsebujejo številne antioksidante, vključno z vitaminom C ter beta karotenom. Vsebujejo tudi antioksidante flavonoide, kot so kvercetin, apigenin, luteolin in kaempferol.Na primer, kvercetin je antioksidant, ki preprečuje sproščanje histamina in zniža tveganje za nastanek kroničnih bolezni, vključno z boleznimi srca.
 1. Osvežijo zadah Kumare v ustih pomagajo preprečevati razrast ustnih bakterij ter pomagajo odpravljati presežek toksične toplote v želodcu, ki je glavni vzrok ustnega zadaha.
 1. Preprečujejo stres
  Kumare vsebujejo veliko vitaminov B, vključno z vitamini B1, B5 in B7, za katere je znano, da pomagajo olajšati občutek tesnobe in ublažijo škodljive učinke stresa.
 1. Podpirajo zdravo prebavo Kumare so bogate v dveh najbolj osnovnih elementih, ki sta potrebna za zdravo prebavo: voda in vlaknine. Uživanje v kumarah vam pomaga doseči idealno količino vlaknin. Kumare vsebujejo netopne vlaknine, ki pomagajo pri hitrejšem premikanju skozi prebavni trakt.
 1. Preprečujejo refluks
  Pitje kumarične vode zelo pomaga proti refluksu in zatre akutne simptome refluksa.
 1. Pomagajo pri hujšanju Kumare vsebujejo zelo malo kalorij, zaradi vlaknin pa se boste počutili site in boste posledično pojedli manj.
 1. Skrbijo za zdravje srca Kumare vsebujejo kalij, ki ga povezujemo z nižjimi vrednostmi krvnega tlaka. Pravilno ravnovesje kalija je ključnega pomena za zdravo delovanje celotnega telesa. Več o pomenu kalija si preberite TUKAJ.
  Kalij je kot elektrolit pozitivno nabit ion, katerega koncentracija mora biti za 30% več znotraj celice, da lahko opravi svoje funkcije, kot so nadzor živčnih impulzov, krčenje mišic in srčne funkcije.

Pripravite si napitek iz kumar in vaše telo bo prejelo pravo infuzijo vitaminov, mineralov in encimov, ki bodo šli naravnost v vašo kri, vaš imunski sistem pa bo dobil nov zagon.

#holistic

Loading...