Center Holistic / Članki / 10 simptomov, da imamo presežek kandide

10 simptomov, da imamo presežek kandide

10 simptomov, da imamo presežek kandide
Deli s prijatelji:

 Kljub temu, da že vsi vemo, kaj je kandida, je le ta še vedno zelo pogosto, prerazširjena, v naših telesih.

Kandida je gljiva, oblika kvasovke, ki v majhnih količinah živi v ustih in črevesju. Njena naloga je pomoč pri prebavi in absorpciji hranil. Ko se kandida razširi izpod nadzora, začne razgrajevati steno črevesja in prodre v krvni obtok. V naše telo spušča strupene produkte in povzročavnetje v prebavilih, sledijo pa tudi številne druge zdravstvene težave, ki vodijo tudi v depresijo.

Zakaj se kandida začne prekomerno širiti?
Zdrave ali “dobre” bakterije v črevesju ponavadi ohranjajo našo raven kandide v ravnovesju. Kadar pa npr. antibiotiki pobijejo tudi te dobre, probiotične bakterije, takrat se kandida začne hitro širiti in množiti. Širjenju in razmnoževanju kandide pomaga tudi hrana z veliko ogljikovimi hidrati in sladkorja, uživanje kvasa, alkohola, mlečnih izdelkov. Kandida prav tako ljubi kontracepcijo, zdravila in stresno življenje. Prav tako so kandidi v prid fermentirana hrana, kot so kombuča, kislo zelje, kisle kumarice, gobice v kisu.

kandida

Če opažate katerega izmed simptomov prerazširjene kandide, storite vse, da jo spravite pod nadzor

Kateri so simptomi, da imamo kandido?

1. Glivične okužbe kože, nohtov, lasišča in lišaji
2. Občutek utrujenosti in fibromialgije
3. Prebavne težave, kot so napenjanje, zaprtje ali driska
4. Avtoimune bolezni kot Hashimotov tiroiditis, revmatoidni artritis, ulcerozni kolitis, psoriaza, lupus, sklerodermija, multipla skleroza
5. Težave s koncentracijo, motnje spomina, pomanjkanje osredotočenosti, ADD, ADHD
6. Ekcem, psoriaza, koprivnica in izpuščaji
7. Razdražljivost, nihanje razpoloženja, anksioznost, depresija ali tesnobnost
8. Vaginalne okužbe, okužbe sečil, srbenje danke ali nožnice
9. Hude sezonske alergije ali srbeča ušesa
10. Močna želja po ogljikovih hidratih in sladki hrani

Kako lahko stestiramo, da imamo kandido?
Testiranje krvi, blata, urina ali vseh telesnih celic s Sensitiv Imago diagnostiko
Pošljemo vam navodila, s katero greste na odvzem krvi, urina ali blata ali pridete na diagnostiko, ki nam pokaže povišane vrednosti IgG, IgA in IgM protiteles za kandido. Visoka raven teh protiteles kaže, da je prisotno zaraščanje kandide.

Učinkovito zdravljenje kandide vključuje ustavljanje razraščanja kvasovke kandide, obnavljanje prijaznih bakterij in zdravljenje črevesja.

Dolgoročna sprememba prehrane, priporočeni prehranski dodatki, močna in hitra bioresonanca in gibanje v gozdu, pripomorejo k iztrebljanju te nadležne kvasovke.

Iz prehrane je potrebno odstraniti vsa vnetna živila, ki poškodujejo naš prebavni trakt in tako zavirajo absorbcijo hranil ter skrbijo za razrast kandide.

Mnogo ljudi na začetku, ko se začno spopadati s kandido, začuti poslabšanje simptomov, kar je povsem normalno. Potrebno je nadaljevati in zmagati v boju s to nadležno kvasovko.

Za več informacij nam pišite na info@holistic.si 🙂

Loading...