Center Holistic / Članki / Hidrokolagen, zares učinkovita pomoč pri obnovi las, kože, sklepov

Hidrokolagen, zares učinkovita pomoč pri obnovi las, kože, sklepov

Hidrokolagen, zares učinkovita pomoč pri obnovi las, kože, sklepov
Deli s prijatelji:

Kaj pravzaprav je kolagen?

.

Kolagen je polipeptidna molekula, protein v našem telesu. Dejansko je kolagen največja in najbolj razširjena beljakovina v telesu.

Proteini so sestavljeni iz aminokislin, kot so glicin, prolin, arginin, hidroksiprolin, ki v različnih deležih sestavljajo kolagen.
Kot največja beljakovina v telesu, je kolagenska veriga sestavljena iz več kot 1500 aminokislin.

Kolagen je del vezivnega tkiva in je vključen v prav vse telesne strukture.
Sestavlja srce, pljuča, ledvica, arterije, sklepe, vezi, hrustanec, kosti, nohte, kožo, lase, mišice, jetra, črevesje, spolne organe, vranico, možgane ter številne druge organe.

Ko se staramo, proizvodnja kolagena naglo upada in ta upad , ki se začne že v 25. letu, vpliva na številne telesne funkcije.

( 1. )

.

Kako se kaže upadanje kolagena?

.

Upadanje strukture kože, globoke in izrazite gube, celulit in strije, bolečine v sklepih in kosteh, krhki nohti in slabi lasje, oslabljena prebava in metabolizem, upočasnjeno tvorjenje hormonov, slab spomin, povišan holesterol, nihanje sladkorja, visok pritisk, nabiranje kilogramov, težave z očmi, propadanje mišičnega tonusa, slaba vzdržljivost, težave s prostato pri moških.
Vse te težave povezujemo s pomanjkanjem kolagena.

Pomanjkanje kolagena v organih povzroči šibkost in nepravilno delovanje določenega organa.
Organa, kot sta prostata in srce, se zaradi tega povečata, ostali pa propadajo.

.

Zakaj se pravzaprav proizvodnja kolagena zmanjša?

.

Hormonske spremembe, droge, alkohol, kofein, predelana hrana, sladkor, hidrogenirana olja, prenaporno delo, premalo spanja, sevanje, flor, prehransko osiromašena hrana, dehidracija, stres, travme…, vse to vpliva na zmanjšano proizvodnjo kolagena.

( 2. )

.

Kaj se zgodi, ko se proizvodnja kolagena zmanjša?

.

Pojavijo se kožne gube, koža izgublja elastičnost, kosti izgubijo gostoto, sklepi in vezi postanejo šibkejši in manj elastični. Hrustanec postane tanjši in šibkejši, lasje izgubijo sijaj in lesk ter zmanjša se njihova rast, srce slabi, nastajajo zobne obloge, jetra, prostata in srce se povečajo, arterije otrdijo, koža postaja tanjša, propada hrustanecc, črevesje in prebava se polenita, zmanjša se navlaženost sluznic in kože…

.

Kako poteka prebava kolagena?

.

Normalna prebava razgrajuje proteine v peptide in amino kisline, ki se nato absorbirajo v krvni obtok.

Za kolagenske beljakovine, ki jih najdemo v živilih ter v večini v dopolnilih, pa se morajo, da so uporabne telesu, najprej razčleniti v prebavnem sistemu, nato pa se v točno določeni obliki absorbirajo skozi črevo v kri.
Na ustreznem in potrebnem mestu se nato ponovno sestavijo v kolagen.
Prebava prehranskega kolagena je pogosto nepopolna, zaradi zelo velikih peptidnih verig.
Te dolge molekule se ne morejo popolnoma presnoviti in nato ponovno sestaviti v kolagen ter tako nadomestiti upad proizvodnje kolagena.

( 3. )

.

Kaj pa hidroliziran kolagen?

.

Novelius Medical Hydrocollagen je produkt znanosti in visoke tehnologije vodilnega laboratorija v svetu na področju kolagenskih peptidov Roussellot.

Hydrocollagen je narejen iz koncentratov aminokislin, ki so ključne, da telo samo začne proizvajati nov kolagen in kolagenskih peptidov, ki stimulirajo fibroblaste za proizvodnjo novega kolagena in hkrati povečujejo izdelovanje hialuronske kisline v telesu.

Glicin, prolin in hidroksiprolin predstavljajo večinski delež vsebnosti aminokislin v Hydrocollagenu. Koncentracija glicina, prolina in hidroksiprolina pa je do 20-krat višja kot v drugih virih proteinov. Vsebuje tudi visoko koncentracijo hidroksilizina. Hidroksiprolin in hidroksilizin, ki sta ključna za izgradnjo kolagena, pa nista prisotna v prehrani, ampak ju telo samo izdeluje iz prolina in lizina s pomočjo C vitamina. Zato je visok koncentrat obeh v Hydrocollagenu izjemnega pomena, da telo lahko samo začne delati nov kolagen. 

Molekularna teža je pod 2000 daltonov, kar je nujno, da se sploh absorbira v celice, kar pomeni, da se več kot 90% hidrokolagena v roku ene ure popolnoma absorbira v telo.

Kolagen je molekulska masa ali velikost končnih molekul.
Enota molekulske mase je dalton.

( 4. )

.

Kaj je pravzaprav peptan?

.

Peptan je kolagenski peptid, edinstvena bioaktivna beljakovina, ki se po vsem svetu uporablja v številne namene. (zdravljenje po zlomih in poškodbah, v anti aging medicini, v športni prehrani…)

Peptani, kolagenski peptidi, so enaki kolagenu, ki ga najdemo v človeških laseh, kosteh, koži, nohtih in v notranjih organih in imajo zelo visoko biološko uporabnost.

.

V hidrolizirani obliki so pri ljudeh zelo lahko prebavljivi.

.

Kako se pokaže izboljšanje?

.

Ko v telo vnesemo takšen kolagen, se izboljšanja pokažejo na boljšem mišičnem tonusu, hitrejšem pridobivanju mišic, na polnjenju globokih gub ter na manj izrazitih gubah, na izboljšanju pojavnosti strij, na navlaženposti kože, na sijaju in krepkosti las in nohtov, na izboljšanju kostne gostote, na povečani energiji, na krepitvi žil, na obnovljenem delovanju srca in prebave, na obnovi pljuč, ledvic in jeter, na boljšem hormonskem ravnovesju ter na številnih drugih tegobah.

Študije so dokazale izboljšanje pri artritisu, osteoporozi, krvnem tlaku, oslabljenem delovanju mehurja, pri debelosti in kronični utrujenosti, pri plitvem dihanju, avtoimunih obolenjih, težavah s kožo, nohti in lasmi, pri bolečinah v sklepih in drugih kroničnih obolenjih.

Komercialni pripravki kolagenov, ki se prodajajo kot prehranska dopolnila, imajo velikost od 10.000 daltonov naprej, tudi do več kot 50.000 daltonov, odvisno od obdelave.

Za optimalno biološko razpoložljivost pri absorbciji v celice pa je pomembno, da je molekulska masa čim manjša. Nižje število daltonov, manjše molekule, večja je biološka uporabnost.

Pod 2000 daltoni je učinek absorbcije najboljši in že okoli 3000 daltonov je optimalna molekularna velikost.

( 5. )

Biološka razpoložljivost je glavni kriterij pri ocenjevanju prehranskega dodatka kolagena, saj nam pove, koliko se ga dejansko lahko absorbira.

.

Naš NM hidrokolagen ima najvišjo biološko uporabnost, več kot 95%, v nasprotju s komercialnimi pripravki kolagena, pri katerih je biorazpoložljivost manjša od 5%.

.

Lepa koža je znak dovolj velikih zalog kolagena v telesu.

Klinične študije so dokazale hitro in vidno obnovo kože, izgubo teže, hitro regeneracijo pri športnikih in veliko večji učinek pri tistih, ki so do sedaj jemali glukozamin.

Naročite TUKAJ svoj NM hidrokolagen in se sami prepričajte o njegovi učinkvitosti.
Jaz sem vanj 100% prepričana 🙂

#holistic

Loading...