Center Holistic / Članki / 3 hranila za vašo lepšo polt

3 hranila za vašo lepšo polt

3 hranila za vašo lepšo polt
Deli s prijatelji:

 Ključnega pomena za ohranjanje lepe, napete in sijoče kože je zdrava in pravilno uravnotežena prehrana. Če želite ohraniti lep ten tudi v jeseni in če jo želite po izpostavljenosti soncu dodatno nahraniti, ne pozabite na hrano, ki vam bo pri tem v veliko pomoč.

How to Get Clear Skin | 14 Tips for Clearer Skin - L'Oréal Paris

PARADIŽNIK

Paradižniki vsebujejo veliko vitamina C, ki pomaga pri spodbujanju tvorbe kolagena.
Kolagen s starostjo naglo upada, zelo pa mu škodijo tudi sonce, nezdrava hrana in nikotin.
Koža zaradi tega izgublja elastičnost kar vodi do gub in celulita.

Telo kolagen sicer nenehno proizvaja, njegova proizvodnja pa začne upadati že po 25 letu, še bolj drastično pa po 40 letu. Pri starosti 60 let se nivoji kolagena izjemno znižajo, kar opažate kot bolečine v sklepih, kosteh, pojavnost gub in tankost las.

Če si želite resnično učinkovit hidrokolagen, ki izjemno pomaga pri sami strukturi kože, pri njeni regeneraciji, pri odpravljanju globokih gub ter pri tvorbi vezivnega tkiva, si ga naročite TUKAJ.

Prav tako likopen v paradižniku, močan antioksidant, ki mu daje močno rdečo barvo, pomaga pri poškodbah kože, ki nastajajo zaradi prostih radikalov. Vsebuje pa tudi veliko vode, več kot 90%, zato je tudi izjemno vlažilen.

Pet različic omake guacamole | Mična

AVOKADO

Avokado vsebuje veliko vitamina E, ki pomaga ščititi kožo pred poškodbami iz zunanjega okolja, pred onesnaženjem, ličili in UV poškodbami.

Vsebuje veliko omega-3 maščobnih kislin, ki pomagajo ohranjati vlago v koži. Laneno seme, konopljino seme in chia semena so prav tako izvrstna hranila.

GLUKOMANAN V PRAHU

Glukomanan v prahu se pridobiva iz azijskega gomolja konjac. Raste  v indonezijskem deževnem gozdu, na področjih monsunov, v jugozahodni Kitajski ter v nekaterih delih Japonske. Že več kot 2000 let je zelo cenjen zradi svojih zdravilnih lastnosti.

Uporablja se ga za nevtralizacijo sladkorja v krvi, saj dokazano spodbuja optimalno delovanje slinavke in izločanje inzulina. Presežek inzulina je vneten faktor, kar se kaže tudi na koži v obliki izpuščajev, aken, vnetij in dermatitisov. Prav tako ureja delovanje črevesja ter izločanje toksinov in strupov, ki se drugače izločajo skozi kožo, ob tem pa ji mašijo pore in jo mastijo.

maska

Glukomanan v prahu zmešajte z malo vode in nanesite na obraz. Pustite delovati pol ure in splaknite z vodo. Koža bo očiščena in globinsko navlažena.

Vsebuje izjemno veliko vlaknin, ki ustvarjajo občutek sitosti in preprečujejo nenehno željo po hranjenju ter na ta način pomagajo pri hujšanju. Prav tako vlaknine pomagajo pri zdravem delovanju jeter in izločanju presežkov hormonov, presežek katerih se prav tako kaže na stanju kože.

Uporabljate ga lahko kot zgoščevalec v svojih omakah, sladicah ali pri pripravi sladoledov, lahko ga preprosto vmešate v malo vode in popijete.

Odlično se obnese tudi kot maska za kožo. Nežno jo očisti, navlaži in spodbudi njeno regeneracijo. Preprosto ga vmešajte z malo vode in nanesite na kožo. Pustite nekoliko časa, sperite z mlačno vodo ter namažite s kokosovo maščobo.

Svoj glukomanan v prahu si lahko naročite TUKAJ 🙂

Izdelki v članku


Loading...