Center Holistic / Imunski sistem / Beta glukani za imunski sistem

Beta glukani za imunski sistem

Beta glukani za imunski sistem
Deli s prijatelji:

Kako jaz krepim svoj imunski sistem v teh dneh je vprašanje, ki ga te dni pogosto dobivam. Glede na to, da sem vsak dan obkrožena z velikim številom različnih ljudi, se trudim, da za svoje zdravje skrbim preventivno, saj se virusom in bakterijam ne morem izogniti, pa tudi Ian iz vrtca marsikaj prinese.

Poleg zares skrbne higiene rok, čiščenja kljuk, stikal in drugih površin, zares zdrave, ekološke in lokalno pridelane hrane, vsakodnevne hoje v naravi, pitja dovolj sveže vode in zelenjavnih sokov, zraven ves čas jemljem D vitamin in C vitamin – oboje v tekočini, še malo, še malo, pa bodo ti močni vitaminski toniki na voljo tudi vam, zeolit in beta glukane. Če kakšen virus po bližje začutim, pa hitro začnem še z naravnim antibiotikom, kot mu sama rečem, sladkim pelinom, ki vsebuje glavno učinkovino artemisinin.  Ianu ga dajem 1 krat na dan 1 kapalko pod jezik, super je, ker ni na alkoholni osnovi, jaz pa zvrnem kar 3 kapalke na dan.

Zakaj beta glukane?

Zato, ker je beta glukan najbolj preučevan naravni dodatek za krepitev imunskega sistema na svetu.

Beta glukan je naravni polisaharid, ki je razvrščen kot imuno-modulator; kar pomeni, da “modulira” (spremeni) vaš imunski sistem, da le ta čimbolj učinkovito deluje. Ta vlakninam podobna molekula deluje tako, da aktivira vse celice imunskega sistema v telesu: makrofage, nevtrofilce, bazofilce, naravne celice ubijalke itd.

Makrofagi sprožijo številne imunske funkcije, ki telesu omogočajo najbolj popoln imunski odziv, glede na vsiljivce, ki napadajo telo.

Ko telo napadajo nepridipravi, beta glukan postroji celice imunskega sistema v “visoko pripravljenost”, da se soočijo z napadalci. S tem beta glukan naredi naš imunski sistem pametnejši in bolj odziven.

Beta glukani so polisaharidi, sestavljeni iz glukoze in delujejo tako, da aktivirajo celice imunskega sistema, znane kot makrofagi. Ti makrofagi ujamejo in pomagajo izločiti patogene, ki ne sodijo v telo. “Sprožijo” celo vojsko delavcev imunskega sistema, kar telesu omogoča najbolj popolno, učinkovito in ustrezno delovanje in odziv imunskega sistema.

Beta glukani istočasno krepijo imunski odziv telesa in ga naredijo pametnejšega, da lažje in hitreje prepozna možne vsiljivce.

Zeolit pa jemljem zato, ker patogene, strupe in težke kovine veže nase in jih s pomočjo vode odnese iz telesa.

Poleg tega ne pozabite, da je za imunski sistem zelo potrebno dobro spanje, zato pojdite v posteljo okoli 22:00, pred spanjem pa preberite kakšno prijetno knjigo in se izognite gledanju novic po televiziji in telefonu.

Izdelki v članku


#holistic

Loading...