Center Holistic / Imunski sistem / Beta glukan za imunski sistem

Beta glukan za imunski sistem

Beta glukan za imunski sistem
Deli s prijatelji:

Beta glukan, ki ga najdemo zapisanega tudi kot betaglukan, je polisaharid ki v našem telesu pozitivno deluje na imunski sistem. Krepitev odpornosti je še najbolj pomembna v času menjave letnih časov in nasploh pozimi.

Ko mi nekdo zastavi vprašanje “Kako naj okrepim svoj imunski sistem?” je pogost odgovor – z betaglukanom. V hrani ga najdemo v kvasu, različnih vrstah gob in žitih kot so pšenica, oves, rž in ječmen. Dodatno pa seveda deluje tudi preventiva.

beta glukan krepi imunski sistem

Zakaj beta glukan?

Zato, ker je beta glukan najbolj preučevan naravni dodatek za krepitev imunskega sistema na svetu.

Beta glukan je naravni polisaharid, ki je razvrščen kot imuno-modulator; kar pomeni, da “modulira” (spremeni) vaš imunski sistem, da le ta čimbolj učinkovito deluje. Ta vlakninam podobna molekula deluje tako, da aktivira vse celice imunskega sistema v telesu: makrofage, nevtrofilce, bazofilce, naravne celice ubijalke itd.

Makrofagi sprožijo številne imunske funkcije, ki telesu omogočajo najbolj popoln imunski odziv, glede na vsiljivce, ki napadajo telo.

Kako betaglukan deluje?

Ko telo napadajo nepridipravi, beta glukan postroji celice imunskega sistema v “visoko pripravljenost”, da se soočijo z napadalci. S tem beta glukan naredi naš imunski sistem pametnejši in bolj odziven.

Beta glukani so polisaharidi, sestavljeni iz glukoze in delujejo tako, da aktivirajo celice imunskega sistema, znane kot makrofagi. Ti makrofagi ujamejo in pomagajo izločiti patogene, ki ne sodijo v telo. “Sprožijo” celo vojsko delavcev imunskega sistema, kar telesu omogoča najbolj popolno, učinkovito in ustrezno delovanje in odziv imunskega sistema.

Beta glukani istočasno krepijo imunski odziv telesa in ga naredijo pametnejšega, da lažje in hitreje prepozna možne vsiljivce.

Ne pozabite na preventivo

Skrbna higiena rok, čiščenje kljuk, stikal in drugih površin. Uživanje zares zdrave, ekološke in lokalno pridelane hrane in pitje sveže vode in zelenjavnih sokov. Svojemu telesu pa vedno lahko pomagamo tudi z D vitaminom in C vitaminom ter prehranskimi dopolnili zeolit in beta glukan.

Zeolit je dober zato, ker patogene, strupe in težke kovine veže nase in jih s pomočjo vode odnese iz telesa.

Poleg tega ne pozabite, da je za imunski sistem zelo potreben dober spanec. Pojdite dovolj zgodaj v posteljo in se pred spanjem poskusite izogniti gledanju televizije in telefona, da date telesu čas, da se zares sprosti.

Loading...