Center Holistic / Izdelki / Beta glukan, 90 kapsul
beta-glukan-90-kapsul

Now

Beta glukan, 90 kapsul

Beta glukani iz kvasovk (Saccharomyces cerevisiae) so netopni polisaharidi povezani z beta (1-3) in (1-6) glikozidnimi vezmi. Maitake goba je drevesna goba, z znanstvenim imenom Grifola frondosa, ki vsebuje številne bioaktivne sestavine, grifolano in ergosterol, ki je predhodnik vitamina D.

>> Celoten opis
(7 ocen)
Količina
Preberite komentarje in komentirajte

Opis

Beta glukani so naravni polisaharidi, sestavljeni iz molekul glukoze in se nahajajo predvsem v celičnih stenah kvasovk (S. Cerevisiae) oziroma gliv (Bukov ostrigar) in so pretežno netopne vlaknine, ki se po zaužitju ne razgradijo ali absorbirajo. Glukozne enote so povezane z beta-(1-3) oziroma beta-(1-6) glikozidnimi vezmi. Celotna kemična sestava beta-glukanov je zelo pomembna s stališča njihovih fizikalnih lastnosti (npr. vodotopnosti) in biološke vloge v telesu. Najbolj aktivna oblika je tista, ki ima s stranskimi verigami (1-6) vez.

Maitake goba je dobro poznana drevesna goba, njeno znanstveno ime je Grifola frondosa, raste pa tudi v Sloveniji. Ima močno aktivnost, saj vsebuje številne bioaktivne sestavine, še posebej pomembno grifolano in veliko količino ergosterola, ki je predhodnik vitamina D. V njeni suhi snovi je velika vsebnost maščob (˃3%), v kateri so dragocene sestavine, kot lecitin, oleinska in linolenska kislina.

Pakiranje

90 kapsul

Sestavine

Sestava: 1 kapsula 2 kapsuli
Beta-glukani iz kvasovk (Saccharomyces cerevisiae) 100 mg 200 mg
Goba maitake (Grifola frondosa) 160 mg 320 mg

 

Beta-glukani iz kvasovk (Saccharomyces cerevisiae) v prahu 39,4 %, goba maitake (Grifola frondosa) v prahu, kapsula (celuloza), celuloza v prahu, sredstvi proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin rastlinskega izvora, silicijev dioksid.

Brez glutena. Ni proizvedeno iz pšenice, soje, koruze, mleka, jajc, rib, lupinarjev in oreščkov. Proizvedeno na liniji, kjer se proizvajajo tudi izdelki, ki vsebujejo zgornje alergene.

Shranjevanje

Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Opozorilo

Samo za odrasle. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki jemljejo zdravila ali imajo zdravstvene težave (vključno z avtoimunskimi in vnetnimi stanji), naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.


(7 ocen)

Komentarji (0)

Trenutno še ni komentarjev za ta izdelek.

Loading...