Center Holistic / Izdelki / Ekološka alga Spirulina 240 tablet
ekoloska-alga-spirulina-240-tablet

Ekolife natura

Ekološka alga Spirulina 240 tablet

Ekološka Spirulina, naraven vir beljakovin.

>> Celoten opis
(4 ocen)
16,90 €
Vključno z DDV

2 enaka izdelka = 3% popusta
3 enaki izdelki = 5% popusta
4 enakih izdelkov = 7% popusta


Količina


Količina
Preberite komentarje in komentirajte

Opis

Spirulina je enocelična modro-zelene alga, ki pripada rodu Cyanobacteria (modrozelene cepljivke).  Svojo značilno modro zeleno barvo ima zaradi  prisotnosti obeh: klorofila (zelenih) in fikocianin (modra) pigmentov v svoji celični strukturi. Ime spirulina izhaja iz latinske besede za “spiralo” ali “spiralno”; označuje fizično konfiguracijo organizma.

Alga Spirulina vsebuje:

Vitamin B12, ki prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema, k presnovi homocisteina, k normalnemu psihološkemu delovanju in k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin B12 ima tudi vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri delitvi celic.

Železo prispeva  k sproščanju energije pri presnovi in k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Železo ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, pri prenosu kisika v telesu, pri delovanju imunskega sistema in pri delitvi celic.

Vitamin A, ki prispeva k ohranjanju zdravih sluznic in k ohranjanju zdrave kože. Ima vlogo pri presnovi železa, pri ohranjanju vida, pri delovanju imunskega sistema in pri specializaciji celic

Ekolife natura ekološka alga Spirulina je gojena in nadaljno obdelana v skladu z ekološkimi standardi. Proizvajalec ima vzpostavljen v podjetju  sistem vodenja, nadzora in sledljivosti kakovosti v skladu z ekološkimi standardi. Ekolife natura ekološka alga Spirulina ne sme vsebovati sintetičnih kemikalij, ne sme biti gensko spremenjena. Za gojenje Ekolife natura ekološka alga Spirulina so zelo stroge zahteve glede vodnega vira in okolja. Ekolife natura ekološka alga Spirulina je certificirana s strani pooblaščenega ekološkega kontrolnega organa.

Pakiranje

240 tablet

Sestavine

Ekološka alga spirulina tablete 500 mg.

Hranilne vrednosti v priporočenem dnevnem odmerku 6g (oz. 12 tabletah):
Energijska vrednost / 88 kJ / 21 kcal
Mašcobe 0,5 g
od tega nasičene 0,07g
Ogljikovi hidrati  0,9 g
od tega sladkorji 0,008g
Beljakovine  3,7 g
Sol* 0,1g
*Vsebnost soli izključno posledica naravno prisotnega natrija.

Vitamin A  1350 μg (169 % PDV**)
Vitamin B12 3,6 μg (150 % PDV**)
Železo 4,7 mg (33,6 % PDV**)
Klorofil  60mg
** PDV – priporočen dnevni vnos

Shranjevanje

Po odprtju embalaže hraniti na suhem in hladnem.

Opozorilo

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom.


(4 ocen)

Komentarji (0)

Trenutno še ni komentarjev za ta izdelek.

Loading...