Center Holistic / Izdelki / Jodove kapljice, 50 ml
jodove-kapljice-50-ml

Holistic

Jodove kapljice, 50 ml

Jod v obliki Lugolove raztopine je najboljši antibiotik, protivirusno in antiseptično sredstvo vseh časov. – Dr. David Derry. Potreben je za zdrav imunski sistem, saj ima veliko terapevtsko prednost in sicer antibakterijsko, antiparazitsko, antivirusno in antikancerogeno delovanje.

>> Celoten opis
(2 ocen)
25,00 €
Vključno z DDV

2 enaka izdelka = 3% popusta
3 enaki izdelki = 5% popusta
4 enakih izdelkov = 7% popusta


Količina


Količina
Preberite komentarje in komentirajte

Opis

Simptomi pomanjkanja joda vključujejo mišične krče, mrzle roke in noge, povečano težo, slab spomin, zaprtost, depresijo, edeme, bolečine v mišicah, slabost, suho kožo in lomljive nohte.

Evropska agencija za varnost hrane, EFSA je za živila, ki so bogata z jodom odobrila naslednje zdravstvene trditve, ki se lahko uporabljajo na označbah živil:

– ima vlogo pri kognitivnih funkcijah

– prispeva k sproščanju energije pri presnovi

– prispeva k delovanju živčnega sistema

– prispeva k ohranjanju zdrave kože

– ima vlogo pri nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice

Lugolovo raztopino priporoča Gersonov inštitut.

Ustrezna količina joda je bistvenega pomena za zdravje in dobro počutje.
Prejšnje generacije zdravnikov so jod pri zdravljenju pacientov uporabljali precej pogosto.

Jod za svoje optimalno delovanje potrebuje žleza ščitnica, endokrini sistem, imunski sistem, z zadostno količino pa zmanjšamo možnost za nastanek rakavih obolenj.

Vloga joda v našem telesu

Ščitnica je glavno mesto za shranjevanje joda v našem telesu.
Mineral je skoncentriran tudi v žleznem sistemu.
Jajčniki, prsi, prostata in možgani vsebujejo visoke koncentracije joda in skoraj vsaka celica v telesu je odvisna od tega zelo pomembnega elementa. Ko pride do pomanjkanja, ščitnica zanj tekmuje z drugimi »skladišči«, in tako se izčrpajo vsa skladišča joda. Če primanjkljaja ne nadomestimo dovolj hitro, to lahko pomeni veliko tveganje za nastanek različnih bolezni, vključno z rakom.

Jod je prav tako pomembnega pomena za rast in razvoj otroka. Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da je pomanjkanje tega minerala pri nosečnicah, glavni vzrok motenj v duševnem razvoju in poškodb možganov pri plodu.

Jod je nujen element, ki nam ga v večini primanjkuje in je bil odkrit v vsakem organu in tkivu v našem telesu.

Hrana v Sloveniji ima premalo joda

V Sloveniji ima hrana naravno malo joda, saj ga rastline ne morejo črpati iz tal. Jod v tleh, ki ga ni v obilju, padavine izpirajo v reke (še zlasti v hribovitih predelih), te pa ga odnašajo v jezera in morje. Nekaj več ga je zato v morskih sadežih, školjkah, rakih in ribah, največ pa v algah.

Posledice pomanjkanja joda v prehrani, kot so golšavost ter motnje v telesni rasti in duševnem razvoju otrok (kretenizem), so bile pogoste med prebivalci centralnih Alp že v Avstro-Ogrski, ki je zato leta 1864 uzakonila obvezno jodiranje soli; torej smo bili tega ukrepa med prvimi v Evropi deležni tudi Slovenci.

V antiseptične lastnosti se jod uporablja za sterilizacijo vsake površine in materiala v bolnišnicah. Jod je odličen antibiotik s širokim spektrom delovanja, ki vključuje vse pomembne mikroorganizme, ki so povezane z zdravjem, kot so prebavne bakterije, črevesni virusi, bakterije, virusi, glive.

Jod je bistvenega pomena za sintezo ščitničnih hormonov.

Simptomi pomanjkanja joda vključujejo mišične krče, mrzle roke in noge, povečano težo, slab spomin, zaprtost, depresijo, edeme, bolečine v mišicah, slabost, suho kožo in lomljive nohte.

Koliko joda potrebujemo?

Odrasli potrebujejo 200 mikrogramov joda na dan. Otroci pa potrebujejo od prvega do četrtega leta 100, do sedmega leta 120, do desetega leta 140, do trinajstega leta 80 in do petnajstega leta 200 mikrogramov na dan. Nosečnice 230, doječe matere pa 260 mikrogramov.

Dnevno bi morali jemati 50 mg. Če ga naše telo potrebuje, bomo ta jod absorbirali in ga ne bomo izločili z urinom.
Da povrnemo jod v svoj sistem, je potrebno od pol do enega leta. Ljudje pa se začnejo bolje počutiti po nekaj dnevih, tednih ali mesecih uživanja dodatnega joda.

Pakiranje

50ml

Sestavine

Jod, kalijev jodid, destilirana voda.

Ena kapljica vsebuje 50 mg joda.

Opozorilo

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Če ste noseči, se o uporabi posvetujte z zdravnikom.


(2 ocen)

Komentarji (2)

Cerklje ob Krki
Majda

Kakovostne in učinkovite

Novo mesto
Ziva

Super so, brez okusa

#holistic

Loading...