Center Holistic / Izdelki / Železo kompleks, 100 kapsul
zelezo-kompleks-100-tablet

Now

Železo kompleks, 100 kapsul

Unikatna formula biorazpoložljivih oblik železa (Ferrochel® železo) in dodatkov, ki prispevajo k tvorbi hemoglobina ter rdečih krvničk. Prehransko dopolnilo vsebuje železo:
 • v obliki, ki je prijazna prebavilom ter
 • v naravni bioaktivni obliki vitamina B12 in folne kisline, ki jih telo lahko takoj uporabi.

>> Celoten opis
(7 ocen)
21,95 €
Vključno z DDV

2 enaka izdelka = 3% popusta
3 enaki izdelki = 5% popusta
4 enakih izdelkov = 7% popusta


Količina


Količina
Preberite komentarje in komentirajte

Opis

Unikatna formula biorazpoložljivih oblik železa (Ferrochel® železo) in dodatkov, ki prispevajo k tvorbi hemoglobina ter rdečih krvničk. Prehransko dopolnilo vsebuje železo:
 • v obliki, ki je prijazna prebavilom ter
 • v naravni bioaktivni obliki vitamina B12 in folne kisline, ki jih telo lahko takoj uporabi.

Formuli so dodani tudi fitonutrienti. Izdelek ne draži želodca in ne povzroča zaprtosti.

Železo je esencialen mineral in ima pomembno vlogo pri vezavi, shranjevanju ter prenosu kisika po telesu. Prav tako je ključen element presnove in sestavni del številnih encimov ter hormonov. Njegovo pomanjkanje povzroča utrujenost in izčrpanost, glavobol, razdražljivost ter slabo koncentracijo. Vodi pa tudi do slabše fizične zmogljivosti, nepravilnega delovanja imunskega sistema, motenj termoregulacije in drugih stanj.

Formulo odlikujejo sestavine najboljših proizvajalcev nutrientov.

 1. Ferrochel® železo je železo v obliki aminokislinskega kelata, ki posnema hemsko železo. Se zelo dobro absorbira, ne draži želodca in ne povzroča zaprtosti. Železo ni vezano ionsko kot v anorganskih soleh in ima zato približno 4 x boljšo biološko uporabnost kot železov (II) sulfat*. Ferrochel® železo je patentiran izdelek podjetja Albion Laboratories Inc,.
 2. Quatrefolic® folat je naravna in biološko aktivna oblika folne kisline (4. generacija folata). Prednosti pred sintetično obliko folne kisline:
 • biološko aktivna oblika, ki se v telesu popolno izkoristi,
 • se boljše absorbira in doseže višje koncentracije v krvi,
 • varna in stabilna oblika folata, ki je preizkušena v številnih raziskavah,
 • omogoča normalne procese v telesu tudi pri tistih z mutacijo MTHFR gena.

Mutacija MTHFR gena je zelo pogosta. Zaradi nje imajo ljudje slabše aktiven encim za nastanek presnovno aktivne oblike folne kisline – folata. Eden od glavnih učinkov zmanjšanega delovanja MTHFR encima je povečana koncentracija homocisteina v krvi, ki povzroča žilne in druge bolezni ter motnje v metilacijskem ciklu, ki povzročajo poškodbe DNK. Te povezujemo z rakom, boleznimi imunskega sistema, metabolnimi motnjami in nevrodegenerativnimi boleznimi. Ker je ta mutacija v populaciji zelo pogosta, je uživanje naravnih folatov, kot je Quatrefolic® folat, primernejše od uživanja sintetične folne kisline.

Metil kobalamin je oblika vitamina B12, ki se nahaja v hrani kot so jajca, mleko in ribe. Je aktivna oblika vitamina B12, ki jo telo zlahka in takoj uporabi.

Vitamin C v obliki L-askorbinske kisline je dodan za boljšo absorpcijo železa in zmanjšanje oksidativnega stresa v telesu.

Zakaj izbrati Now Železo kompleks?

 • Železo ima vlogo pri prenosu kisika v telesu, nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, delitvi celic, delovanju imunskega sistema in pri kognitivnih funkcijah. Prispeva tudi k sproščanju energije pri presnovi ter k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti.
 • Vitamin C povečuje absorpcijo železa in prispeva k zmanjšanju utrujenosti ter izčrpanosti. Ima tudi vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob ter zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
 • Folat (folna kislina) prispeva k nastajanju krvi in k zmanjševanju utrujenosti ter izčrpanosti. Ima tudi vlogo pri delitvi celic in prispeva k delovanju imunskega sistema, k presnovi homocisteina, sintezi aminokislin ter k normalnemu psihološkemu delovanju.
 • Vitamin B12 ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Prispeva tudi k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema in normalnemu psihološkemu delovanju ter ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.
 • Angelika je zelišče, ki ščiti celice in tkiva pred prostimi radikali ter ohranja žensko urogenitalno zdravje.

Pakiranje

100 kapsul

Sestavine

Sestavine: železov bisglicinat, vitamin C (L-askorbinska kislina), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), mikrokristalična celuloza, korenina/korenika angelike v prahu (Angelica sinensis), listi malinjaka v prahu (Rubus idaeus), sredstvi proti sprijemanju: stearinska kislina rastlinskega izvora, silicijev dioksid, folna kislina ((6S)-5-Metiltetrahidrofolna kislina, sol glukozamina), vitamin B12 (metilkobalamin).

Shranjevanje

Shranjujte pri temperaturi do 25 °C, zaščiteno pred vlago. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Opozorilo

Brez glutena. Ni proizvedeno iz pšenice, soje, mleka, jajc, rib, lupinarjev in oreščkov. Proizvedeno na liniji, kjer se proizvajajo tudi izdelki, ki vsebujejo zgornje alergene.
Samo za odrasle. Ni primeren za nosečnice in doječe matere. Osebe, ki jemljejo zdravila ali imajo zdravstvene težave naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.


(7 ocen)

Komentarji (0)

Trenutno še ni komentarjev za ta izdelek.

Loading...