Center Holistic / Članki / Zakaj priporočamo taksifolin po operaciji?

Zakaj priporočamo taksifolin po operaciji?

Zakaj priporočamo taksifolin po operaciji?
Deli s prijatelji:

Zaradi zelo dobrih antioksidativnih lastnosti se je taksifolin pokazal kot perspektivna spojina za uporabo v medicini, farmaciji ter kozmetiki.

Velike in težke operacije, stres in konstantno povišan nivo stresnih hormonov, zdravila, staranje in alergije, nepravilna hrana, alkohol, nikotin in sladkor, so izredno velik porabnik antioksidantov, ki nas varujejo pred vsemi procesi, ki jih te težave povzročajo, predvsem pa pred oksidativnim stresom ali pred oksidacijo drugih molekul. Torej, kaj priporočamo po operaciji?

Kaj po operaciji?

Oksidacija je dogajanje, ki se dogaja v vseh celicah v našemu telesu, ko celice presnavljajo kisik, ki smo ga vdihnili, celice pa v tem procesu dobijo energijo. Ob tem nastajajo prosti radikali, ki ob stiku z molekulami v naših celicah lahko povzročijo stres in poškodbe celic.

Prosti radikali so sicer normalno prisotni v našem telesu in so obvezni za normalno delovanje telesa, saj pospešujejo celjenje. Problem pa nastane, ko se količina prostih radikalov preveč poveča in začne negativno vplivati na proces celjenja. Temu pravimo oksidativni stres

Oksidativni stres

Oksidativni stres v telesu povečujejo naslednji dejavniki:

  • psihični stres,
  • fizični stres (pretreniranost, operacije…),
  • toksini iz okolja,
  • alkohol,
  • nikotin,
  • sladkor…

vse to zelo stara in uničuje naše celice in naše celotno telo.

Antioksidanti

Antioksidanti pa so tisti, ki so kot varnostniki pred prostimi radikali, saj z njimi reagirajo in tako preprečijo poškodbe celic. Zaradi zelo dobrih antioksidativnih lastnosti se je taksifolin pokazal kot perspektivna spojina za uporabo v medicini, farmaciji ter kozmetiki.

Težava je v tem, da je njegova ekstrakcija izredno težka in draga in z veseljem povemo, da imamo mi najčistejšo obliko taksifolina,  z najvišjo možno vrednostjo, saj ena sama 100 mg kapsula, vsebuje  98% čistega taksifolina in minimalno 6.400 ORAC enot, kar je daleč največ od vseh antioksidantov. 

Naš taksifolin oz. dihidrokvercetin se pridobiva iz skorje sibirskega macesna. Raziskave so pokazale, da naj bi taksifolin zavrl rast in razvoj rakavih celic. Inhibicija naj bi bila v močni povezavi z odmerkom taksifolina. Raziskave so tudi pokazale antiproliferativne učinke derivatov taksifolina na tumor na dojki.

V študiji taksifolina na fibroblaste so opazili, da taksifolin stimulira združevanje molekul kolagena ter poveča njihovo stabilnost. 

Zaradi tega se pripravki iz taksifolina uporabljajo za hitrejše celjenje ran, za sintezo novih kolagenskih vlaken in v ta namen zelo priporočam tudi vsakodnevno jemanje kolagenskih peptidov, ki celjenje in tvorbo kolagena zelo pospeši.  

Aminokisline, ki jih hidrokolagen vsebuje, so odločilnega pomena po poškodbah in operacijah. Ravno kolagen, ki potem v našem telesu z njih nastaja, spodbuja celjenje ran, zato nanj nikakor ne pozabite.

Veliko antioksidantov vsebujeta sveža zelenjava in sadje, ne smete pa jih toplotno obdelovati in izpostavljati kisiku, zato svetujemo sveže stiskanje sokov, ki jih takoj po sočenju popijte

#holistic

Loading...