Center Holistic / Članki / Kaj sploh je Serrapeptaza

Kaj sploh je Serrapeptaza

Kaj sploh je Serrapeptaza
Deli s prijatelji:

Serrapeptaza je encim  iz sviloprejk.

Skrbi za to, da razgradi zabrazgotinjeno tkivo in nakopičene beljakovine na žilah, v sluznicah, v črevesju, na pljučih ali na drugih organih.

Na tak način serrapaptaza encim pomaga pri zmanjševanju bolečin, oteklin, vnetij,  upočasnjuje brazgotinjenje tkiv ter pomaga pri npr. vnetju sinusov ob prehladu.

Prav tako encim serrapaptaza oslabi in razčleni ovojnice in membrane bakterij, ki so odporne na antibiotike.

Serrapeptaza encim je potreben, da se velike beljakovinske molekule razčlenijo na manjše, na aminokisline in se lahko absorbirajo tja, kamor je to najbolj potrebno in s čimer se lahko sprožijo obnovitveni procesi v telesu.

Kaj pravzaprav je serrapeptaza?

Encim serrapeptaza je odločilen za razgradnjo velikih belajkovinskih molekul, na manjše aminokisline.

Encimi so spojine, od katerih je odvisna prebava, presnova in absorpcija hranil. Npr. v ustih ter skozi želodec in trebušno slinavko, encimi vplivajo in skrbijo za razgradnjo sladkorja, maščob in beljakovin, ki jih zaužijemo, na manjše mikro delce, ki jih naše telo lahko absorbira.

Vendar serrapeptaza encimi počnejo mnogo več, kot le to. Encimi so nujno potrebni za naše zdravje, za dobro delovanje imunskega sistema, za zaščito pred bakterijami, za nadzor nad vnetji ter za ohranjanje telesa v vrhunski formi.

Encimi so v telesu nujni za prav vse kemične in biokemične reakcije v telesu.

  • Encim serrapeptaza razgradi velike in goste beljakovine na manjše, ki jih večina drugih encimov ne more razčleniti. Je izključno odgovorna za razgradnjo fibrina, zelo posebej trdovratnega proteina, ki se nabira v brazgotinskem tkivu.
  • Serrapeptaza prihaja iz Serratie, bioaktivne skupine bakterij, ki so se razvile iz procesa, ki sviloprejki omogoča, da sviloprejka postane molj. Serratie so bistvene za preživetje sviloprejke. Serratie proizvajajo serrapeptazo. Ta encim raztaplja svilen kokon ter ga odpira, da nastane molj.
  • Serrapeptaza encimi nam pomagajo v boju proti vnetjem, izboljšujejo imunski sistem ter blažijo bolečine, jaz pa jih jemljem zato, ker so odlično dopolnilo pri vseh avtoimunih obolenjih, ko govorimo o oslabljenemu imunskemu sistemu.
  • Naše telo uporabi serrapaptaze encime za razgranjo zabrazgotinjenega tkiva, pri nabiranju kalcija v notranjosti krvnih žil, pri nalaganju kalcija na sklepih in kosteh…
  • Pri poškodbah serrapeptaza zmanjša otekline, prav tako se priporoča po operacijah saj pospeši obnovo in nastajanje zdravega tkiva.
  • Serrapeptaza zmanjšuje vnetja ter preprečuje  prekomerno kopičenje beljakovin.
  • Pri prehladu, pljučnici, težavah s sinusi in zastajanjem sluzi, serrapaptaza razgrajuje nakopičeno sluz ter jo naredi lažjo, da jo telo hitreje izloči.
  • Serrapeptaza raztaplja fibrin, trd protein, ki tvori brazgotinsko tkivo in nove raziskave kažejo, da lahko visoki odmerki serrapeptaze zmanjšujejo zabrazgotinjeno tkivo.
  • Serrapeptaza oslabi biofilme, ki obdajajo bakterije, s čimer vam pomaga v boju proti bakterijam, pa tudi proti virusom.
  • Serrapeptaza pomaga pri redčenju krvi, enako kot zdrave Super omega 3 maščobe.

Kdaj vam priporočam jemanje serrapaptaze?

Najboljši čas za jemanje serrapeptaze je na tešče, vsaj 2 uri stran od hrane.

Loading...