Center Holistic / Članki / KATERA HRANA OSLABI IMUNSKI SISTEM

KATERA HRANA OSLABI IMUNSKI SISTEM

KATERA HRANA OSLABI IMUNSKI SISTEM
Deli s prijatelji:

Vsakodnevno smo izpostavljeni različnim bakterijam, virusom, kemikalijam in drugim stvarem, ki poslabšujejo naš imunski sistem.

Popolnoma možno je, da tudi jesensko obdobje preživimo brez prehlada in viroz. Čeprav se nam to zdi že skoraj ne mogoče, saj so okoli nas »vsi« bolni, je to mogoče z močnim imunskim sistemom.

Jutarnji list - Borba protiv viroza i prehlada, jači imunitet i njega kože,  kose i noktiju

Eden izmed velikih razlogov za slab imunski sistem je hrana, zato je dobro poznati, čemu se je bolje izogniti.

PREČIŠČENA OLJA

Prečiščena olja so polna prostih radikalov in transmaščob, ki ne samo da motijo delovanje telesa, ampak v našem telesu delujejo kot nekakšni zombiji. Za lažjo predstavo in zelo posplošeno si lahko predstavljamo, da te zombiji (transmaščoba) vstopijo v telo in ne samo, da uničujejo vse, kar jim pride pod roke, tudi okužijo druge, da postanejo zombiji. Več zombijev imamo v telesu, težje se jih rešimo in več težav imamo.

SLADKOR

Največje težave v telesu dela prav diabetikom in prediabetikom. Na kratko za lažje razumevanje bi rekla, da moti hormone in se »lepi« na obleko (apoproteine) lipoproteinov, ki po telesu prenašajo hranila. Na tej obleki lipoproteina so določene oznake hranil, ki jih nosi in jih telo prepozna ter vsrka tja, kjer jih potrebuje. Če je ta oznaka poškodovana, telo ne more videti, katera hranila nosi lipoprotein in jih ne sprejme. Lipoproteini prosto plavajo po krvi, dokler se ne naložijo na stene žil.

SADJE IN ZELENJAVA POLNA PESTICIDOV

Najbolj škodljivi so za otroke, saj lahko poškodujejo dedni material, kar privede do mutacij. Ugotovili so tudi, da obstaja povezava med neplodnostjo in pesticidi. Lahko imajo vpliv na živčni sistem, oči, hormone in kožo.

KONZERVIRANA HRANE

Ogromno konzervirane hrane vsebuje visoko vsebnost natrija, kemikalije, BPA, ki imajo negativne posledice na organizem in imunski sistem

ALKOHOL

Največkrat vsebuje sladkor. Vpliva na hormonsko ravnovesje in zmanjšuje delovanje celic, ki razgrajujejo napadalce. Oslabi črevesno sluznico.

PREDELANA ŽITA

Poleg glutena, ki povzroča občutljivosti, predelanim žitom odstranijo zunanji sloj, ki vsebuje največ hranil. Zato so osiromašena hranil in škodljivo vplivajo na krvni sladkor in delovanje imunskega sistema.

HITRA HRANA

Je polna predelanih olj, ogljikovih hidratov, sladkorjev in ostalih aditivov, ki poslabšujejo naš imunski sistem in motijo hormone.

ALERGENA HRANA IN HRANA, NA KATERO SMO PREOBČUTLJIVI

Tako hrano imunski sistem v telesu prepozna kot tujek. Če smo taki hrani dnevno izpostavljeni, se zmanjša zmožnost obrambe. Ker je imunski sistem preobremenjen, lahko pride do različnih bolezni ali obolenj.

Kreće sezona prehlada i viroza, evo kako možete najlakše nabildati imunitet  - tportal

VNAPREJ PRIPRAVLJENA HRANA

Strupenih snovi v plastiki, se s segrevanjem v mikrovalovni pečici izločajo v hrano in povzročajo raka. Polni so sladkorja, soli, konzervansov, toksinov in osiromašeni esencialnih hranil za naše telo.

Loading...