Center Holistic / Članki / Katera hrana preprečuje raka?

Katera hrana preprečuje raka?

Katera hrana preprečuje raka?
Deli s prijatelji:

Vem, da se zavedate, da je raka res veliko in vem, da veste, kako velik vpliv imajo duševno, čustveno in fizično telo na obolevnost.

Nikogar v vsakdanjem okolju se diagnoza rak ne dotakne, saj vsakdo izmed vas pozna vsaj nekoga, ki se sooča s to boleznijo.

Naporno zdravljenje, invazivne terapije in hud čustven pritisk, niso nekaj enostavnega.
Vse to je težko opisati človeku, ki sam ni šel skozi ta proces.

In kaj če vam rečem, da lahko nekaj storite sami, da zmanjšate tveganje za raka za polovico?
Ali pa tisti, ki že imate reka, boste upoštevali naslednje stvari, če vam rečem, da vam bo pomagalo pri zdravljenju?

Zdravstvena industrija jeeno področje, ki ga prepuščam zdravnikom, prehrana pa je moje področje, o katerem se izobražujem.

Paracelsus klinika v Švici, 3E Center v Nemčiji, Gersonove klinike, Cologne Medical School v Kolnu in številne druge, kjer sem bila, prav povsod  je hrana tista, ki ji dajejo zelo velik pomen.

Znanstveno je dokazano, da določena hrana povzroča raka in aktivno povečuje tveganje, da boste zboleli za rakom.

Strokovnjaki ocenjujejo, da je več kot polovico primerov raka mogoče preprečiti s spremembo življenjskega sloga in prehrane. In ne pozabite, to zelo zelo velja tudi za vse tiste, ki ste že zboleli.

Vsako leto po svetu diagnosticirajo okoli 20 milijonov novih primerov raka in okoli 10 milijonov smrti.
In te številke so vsako leto višje.

5 najbolj pogostih diagnosticiranih primerov raka pri moških so pljuča, prostata, črevesje, želodec in jetra.

5 najbolj pogosto diagnosticiranih primerov raka pri ženskah so prsi, črevesje, pljuča, maternični vrat in želodec.

Ne pozabite na to, da se najbolj agresivne oblike raka začnejo v črevesju, saj se tam hranila iz hrane, ki jo jeste, absorbira v kri, toksini pa se začno nalagati v celicah, tkivih in organih. Zato ne pozabite na nakup dobrih probiotikov TUKAJ.

Hrana in pijača, ki jih uživate, je gorivo, ki ga vaše telo uporablja za boj proti boleznim in je ključnega pomena za vaše splošno dobro počutje.

Naštejmo nekaj živil, ki spodbujajo nastanek raka in se jim izognite, če ga že imate.
Prav tako ta živila vodijo v bolezni srca, sladkorno bolezen, kronična vnetja in druge.

 1. Gensko spremenjena živila (GSO).
  Nihče, vključno s pridelovalci in proizvajalci gensko spremenjenih živil, ne pozna dolgoročnega vpliva gso hrane na zdravje ljudi.
 2. Mikrovalovna pečica. Hrana v mikrovalovni pečici se segreva s pomočjo mikrovalovnih žarkov, ki ob pretoku skozi živilo povzročajo trenje vodnih molekul, ki se nahajajo v živilu, zaradi česar se to segreje. Ob tem pa se uničijo občutljive molekule vitaminov in podobnih sestavin. Ena od študij je pokazala, da z uporabo mikrovalovke v zelenjavi uničimo kar 97 odstotkov njene prehranske vrednosti. Tako je hrana, segreta v mikrovalovni pečici, pravzaprav mrtva. Namesto da bi prinašala energijo, jo telo celo porablja za razgradnjo mrtve hrane.
 3. Hrana iz pločevinke, saj so pločevinke obložene z BPA, ki dokazano spremeni možganske celice. BPA vsebujejo tudi plastični izdelki.BPA ali bisfenol A je kemikalija, ki jo dodajajo plastičnim materialom in drugim izdelkom, iz katerih lahko zaide v človeško telo. Uporabljajo jo kot plastifikator. Uvrščena je med t.i. EDC-kemikalije (Endocrine Disrupting Chemicals), ki motijo delovanja žlez z notranjim izločanjem, npr. ščitnice, testisov, hipofize ali jajčnikov.
 4. Prepečeno rdeče meso, saj se pri visoki toplotni obdelavi spremeni kemijska in molekularna struktura mesa.
 1. Sladkor, rjavi, beli, fruktozni sirup in živila, ki jih vsebujejo. Ali ste vedeli, da mnogi onkologi pri zdravljenju raka dejansko uporabljajo zdravila za diabetes? Zakaj? Ker brez dvoma rakave celice uživajo in ljubijo vse vrste sladkorjev.
 1. Soljena in prekajena hrana, saj ta hrana vsebuje številne konzervanse, kot so npr. nitrati, ki podaljšujejo rok uporabnosti. Aditivi, ki se uporabljajo v predelanih živilih, se lahko kopičijo v celicah in tkivih telesa, sčasoma pa ti toksini povzročijo poškodbe na celični ravni in povzročijo bolezni, kot je rak. Ko se prekajenega hrana kuha pri visokih temperaturah, se nitrati pretvorijo v še bolj nevarne nitrite.
 1. Gazirane pijače, ki vsebujejo barvila, sladkorje in druge kemikalije, imajo zelo slab vpliv na zdravje. Če je na izdelku napis »diet«, še toliko slabše, saj verjetno vsebuje aspartam, človeški strup.
 1. Bele moke in druga rafinirana žita, ki so brez hranilnih vrednosti, glikemični indeks pa je zelo visok, kar pomeni, da zelo spodbujajo izločanje inzulina, s tem povzročajo notranja vnetja in so odlična hrana za rakave celice.
 1. Gojene ribe, saj so polne antibiotikov, pesticidov in drugih rakotvornih kemikalij, saj vse to ribam dodajajo, da zajezijo bakterijske, virusne in parazitske okužbe. Prav tako te ribe ne vsebujejo omega 3, ki jim jih pripisujejo.
 2. Hidrogenirana olja, saj so tako močno predelana in vsebujejo veliko preveč omega 6 maščobnih kislin, ki povzročajo vnetja in ki spreminjajo strukturo celičnih membran.


Poleg teh desetih živil, se prepričajte, da ne jeste živil, ki so označena z “dietno”, “light” ali “brez maščob”. Da bi odpravili maščobe, jih nadomeščajo s kemikalijami in sladkorji, ki so škodljivi za telo.

Pri prehranjevanju upoštevajte:

 • Kupujte organsko hrano
 • Kupujte lokalno pridelano hrano
 • Raje kupite zamrznjeno hrano, kot hrano v konzervi
 • Kupujte svežo hrno in iz nje sami pripravite jed
 • Ne kupujte vse v naprej na pol pripravljene hrane
 • Omejite uživanje živalskih izdelkov (meso, mlečni izdelki)
 • Uporabljajte le visoko kakovostna olja, kot so kokosovo olje, oljčno olje, laneno olje
 • Omejite uživanje žitaric
#holistic

Loading...