Za podlago potrebujete:
- 1 sklecko cez noc ali vsaj za 3 ure, namocenih mandljev, odcejenih
- 1/2 sklecke namocenih in odcejenih indijskih oresckov
- 1/2 sklecke naribanega kokosa
- 8 marelic ali datljev
- 1/4 sklecke eritritola
- 3 zlice kokosove mascobe
- 2 zlici presnega kakava
Vse sestavine zmešajte v gladko zmes, nato maso razporedite na dno pekača, obloženega s peki papirjem.
"Testo" postavite v zamrzovalnik za pol ure, lahko pa izberete različico, ko ga pečete na 160°C cca 10 minut.
Za nadev potrebujete:
- 1 sklecko namocenih in odcejenih indijskih oresckov
- 1 zlico glukomanana v prahu
- 1 kokosovo smetano (jaz jo kupim v tetrapaku)
- 1 zlicko vanilije v prahu
- 1 zlico eritritola
- Sok ene limone
Vse sestavine zblendajte v gladko zmes in jo razporedite po osnovi oz. po ohlajenemu "testu".
Prestavite v hladilnik za 2 uri.
Za preliv izberite mesano jagodicevje, ki ga odmrznite v kozicki in mu primesajte malo eritritola.
Prelijte čez tortico.