Center Holistic / Članki / Sonce povzroča hitro staranje in nastanek gub

Sonce povzroča hitro staranje in nastanek gub

Sonce povzroča hitro staranje in nastanek gub
Deli s prijatelji:

Prihajajo dnevi z več sonca in svetlobe, česar smo po dolgi zimi vsi resnično zelo veseli. No, skoraj vsi. Naša koža se sončnih žarkov prav nič ne veseli, saj sonce povzroča hitro staranje in nastanek gub.

UV žarki poškodujejo kolagenske verige, spodbujajo k nastanku gub in suhe kože ter spodbujajo k nastanku raka.

Dokazi kažejo, da izpostavljenost kože sončni svetlobi razčlenja kolagenske verige, jih poškoduje ter razgrajuje kolagenske peptide.

Vpliv sončnega sevanja je dobro viden posebno na dekolteju, vratu in obrazu, kjer se koža vidno postara, gube postanejo bolj izrazite in koža postane suha in uvela. (vir PubMED)

Fotostaranje je izraz, ki se uporablja za značilne spremembe na koži, za poslabšanje bioloških funkcij.

5e029-photoaging3

sonce poškoduje povrhnjico kože, preprečuje nastajanje novega kolagena, razgrajuje kolagen ter spodbuja nastanek pigmentacije Pomagajte si z DW hidrokolagenom

Staranje je kompleksen, progresiven proces, ki vodi do funkcionalnih in estetskih sprememb na koži. Ta proces je lahko posledica notranjih ali zunanjih dejavnikov, kamor pripisujemo izpostavljenost ultravijoličnemu (UV) sevanju.

UVB žarki lahko prodrejo le skozi epidermalno  plast kože, kar povzroči mutacije DNK. Te mutacije nastanejo zaradi kemičnih sprememb i jih povezujemo z nastankom gub, z izgubo elastina in kolagena.

Prav tako UVB povzročajo nastajanje pigmentacij in temnih lis na koži, ki so prav tako posledica izpostavljenosti sončni svetlobi.

UVA žarki lahko poškodujejo usnjico, drugo plast kože, ki koži daje strukturo. UVA žarki jo stanjšajo, s čimer postane povrhnjica viseča, tanka in postanejo vidne žile in kapilare.

Prav tako UV izpostavljenost lahko privede do vnetja, ki se kaže kot sončne opekline ter spodbuja k nastanku rakotvornih sprememb.

Razgradnja kolagena je zaradi UV sevanja najbolj na udaru in to že ob majhni izpostavljenosti sončni svetlobi.

Prav tako je zaradi UV sevanja moteno nastajanje novega kolagena, kar se kaže kot pospešeno staranje, gubanje in izsušena koža.

Posledica UV sevanja je tudi izguba barve in polnosti ustnic, pajkove žilice na področju nosa in lic ter ohlapna in usnjena koža. Tudi starostne pege in kožna maligna obolenja povezujemo z UV sevanjem.

Kaj vam priporočam?

Priporočam vam, da vsako jutro v malo vode ali v kakšen drug napitek, vmešate DW hidrokolagen, ki se hitro in enostavno absorbira tja, kjer vam kolagena primanjkuje. Preverjeno deluje. TUKAJ

dw-416x416

#holistic

Loading...