Center Holistic / Članki / Testiranje krvi – odkriva že zelo majhne tumorje, metastaze in začetne rakave celice

Testiranje krvi – odkriva že zelo majhne tumorje, metastaze in začetne rakave celice

Testiranje krvi – odkriva že zelo majhne  tumorje, metastaze in začetne rakave celice
Deli s prijatelji:

Po vsem svetu so si laboratoriji dolgo časa prizadevali za odkrivanje preprostih testiranj, ki odkrivajo raka, še preden se ta pojavi s fizičnimi znaki in zdaj je tudi v Sloveniji na voljo testiranje krvi, ki pokaže vsebnost tumorskih, rakavih ali metastatskih celic, ko so le te v še premajhnem številu, da bi se jih dokazalo s kakšno drugo že obstoječo metodo.

..

Zakaj in za koga je testiranje krvi za vsebnost rakavih celic tako zelo pomembno?

.

  1. Testiranje krvi je zelo pomembno za vse, ki se želijo preventivno testirati in so raku morda podvrženi ali pa jih le zanima njihovo zdravstveno stanje.
  2. Testiranje krvi je zelo, zelo pomembno za vse, ki so raka že preboleli in jih zanima ali so raka resnično premagali oz. je v remisiji ali pa se širi in že metastazira na druge organe.
  3. Testiranje krvi je zelo pomembno tudi za tiste, ki trenutno prebolevate aktivno fazo raka in vas zanima, katero zdravljenje se bo v vašem primeru najbolje obneslo in bo najbolj učinkovito tudi po koncu terapije (testiranje krvi pokaže različna kemoterapevtska sredstva, naravne pripravke – npr. zdravilo iz konoplje…).
  4. Testiranje krvi je zelo pomembno tudi za vse, ki vas zanima samo delovanje vašega imunskega sistema, kako si ga lahko izboljšate, česa vam manjka in česa imate morda preveč.

.

.

rakNajbolj opazni uspehi v medicinski laboratorijski tehnologiji potrjujejo ravno to, iz krvi dokazujejo rakave celice, ki izvirajo iz že zelo majhnega tumorja, ki ga še ni mogoče dokazati. In ravno ti testi prinašajo velik napredek v zdravljenju raka, saj omogočajo hitrejšo diagnostiko, hiter začetek zdravljenja in boljšo prognozo bolezni.

(2.)

.

.

Kaj nam pokažejo različna testiranja?

.

Določeni testi razkrivajo specifične beljakovine, ki jih sproščajo rakave celice.

.

Zakaj je testiranje krvi tako zelo pomembno tudi za vse tiste, ki so raka enkrat že preboleli?

.

rak kriNa voljo je testiranje krvi, ki je zelo, zelo pomembno za osebe, ki že imajo raka, saj nam natančno pokaže izvor raka, razsejanost rakavih celic, kako hitro se rakave celice širijo, kako agresivne so in katera vrsta zdravljenja, kemoterapije ali naravnih zdravil, bodo na rakave celice najbolj udarno delovale.

.

.

.

Testiranje krvi vključuje najbolj napredno laboratorijsko tehnologijo, s katero potrdimo vrsto zdravljenja, ki bo pri določeni vrsti raka najbolj uspešno.

(3.)

To testiranje krvi se uporablja tudi pri vseh, ki so raka enkrat že preživeli in si prizadevajo, da se rakave celice ne bodo ponovno preveč razmnožile, da rak ne bo metastaziral in se razširil ter katera so tista sredstva, ki bodo najbolj uspešno pomagala preprečiti ponoven izbruh bolezni.

Zdravstvena praksa zdravljenja raka se vedno usmerja na določeno statistiko, ko gre za uporabo določene kemoterapije ali kakšne druge oblike zdravljenja. Vendar smo si med seboj zelo različni, rakave celice se pod različnimi pogoji popolnoma drugače širijo in množijo.

.

TESTIRANJE KRVI

Ravno zato je to testiranje krvi, ki temelji na analizi pacientove krvi, tako zelo pomembno, saj zagotavlja izbiro najboljše možne terapije, ki bo na določeno vrsto raka, pri določeni osebi, najbolje učinkovala.

..

.

.

.

Testiranje krvi pokaže tudi to ali je rak resnično premagan ali samo spi

.

Prav tako je to testiranje krvi zelo dobra pomoč vsem tistim, ki vas zanima, če je vaš rak zares ozdravljen in bo miroval tudi v prihodnje, istočasno pa vam razkriva, kateri dodatki in terapije, ga bodo obdržale v remisiji tudi v prihodnje.

.

Tudi takrat, ko je rak na biopsiji enkrat že dokazan, je izbira prave in najbolj učinovite terapije tista, ki bo dolgoročno prinesla rezultate, ki si jih vsak želi in s katero se rak ne bo ponovil.

.

TESTIRANJE RAK

.

  1. Preventivna diagnostika pokaže prerazširjene rakave celice in tumorje, še preden se pojavijo fizični znaki in še preden je možno tumor diagnostično dokazati
  2. Terapevtska diagnostika pokaže, katere vrste zdravljenje bo pri določeni vrsti raka pri določeni osebi, najbolj učinkovito
  3. Diagnostika preprečitve ponovnega izbruha bolezni oz. raka pokaže ali je rak zares ozdravljen oz. katera terapevtska sredstva ga bodo obdržala v remisiji tudi v prihodnje

.

Te nove diagnostične laboratorijske tehnike, ki vključujejo testiranje krvi, so nova vrsta  presejalnih programov, kot smo jih do danes poznali in so bile usmerjene zgolj na določene vrste raka.

.

Te nove diagnostične tehnike in testiranje krvi ciljno diagnosticirajo vse vrste rakavih in tumorskih celic, prav tako obstaja testiranje krvi za določitev delovanja imunskega sistema (zelo pomembno pri avtoimunih obolenjih).

(4.)

.

S temi novimi testiranji krvi lahko preprečimo nastanek in razširitev rakavih celic (npr. pljučni rak je v večini diagnosticiran šele takrat, ko je že razsejan in metastaziran in zato je uspešnost zdravljenja tako majhna), prav tako si na podlagi testiranj lahko izberemo terapijo oz. zdravljenje, ki bo za nas najboljša možna izbira.

.

.

TESTIRANJE RAKA KRI

Prej, kot diagnosticiramo raka in prej, ko začnemo z zdravljenjem, boljša je prognoza preživetja.

Če začnemo z zdravljenjem dovolj zgodaj, še preden se rak razširi na druge organe, je stopnja preživetja veliko višja.

Prav tako so to nova diagnostično testiranje krvi veliko senzibilnejše in natančno, od že obstoječih presejalnih testiranj.

.

Npr. pri testiranju CA 125 tumorskega markerja, ki ga povezujemo z rakom jajčnikov, je le ta marker lahko pozitivno lažno zvišan, kar lahko povzročajo tudi drugi simptomi in zato to testiranje ni popolno.

.

Kaj pa genetsko testiranje raka?

.

Genetsko testiranje krvi nam ne dajejo najboljših odgovorov, ko govorimo o raku.

Res je, da večino vrst raka povzročajo nepravilnosti v genih in je zato postala genetska analiza tumorjev običajna praksa za številne maligne bolezni, kot so npr. rak dojk, pljuč in debelega črevesa.

.

scientist in research lab

.

In na podlagi teh genetskih testiranj, je v praksi uporaba določenih zdravil, ki bi lahko preprečila nekatere najpogostejše mutacije.

Žal pa mnogi bolniki sami na sebi spoznajo, da njihova vrsta raka razvije določene mutacije, ki se ne odzivajo na obstoječe izbrane terapije in za katere ne obstaja določeno zdravilo.

.

.

Moja izkušnja zdravljenja raka v Atlanti

.

Ko sem v Atlanti v Georgii delala prakso v vodilnem Centru napredne onkološke integrativne medicine in naprednega zdravljenja raka, ki ga vodi zelo priznan onkolog dr. Jonathan Stegall (k njemu hodijo ljudje z vsega sveta), ki ob zdravljenju uporablja številne komplementarne tehnike, nam je med drugim povedal: (5.)

.

zdravnik 1

dr. Jonathan Stegall 

” Večina današnjih raziskav je usmerjena na genetska testiranja, nove raziskave pa potrjujejo, da je rak metabolična in ne genetska bolezen. Diagnoza rak se razvije, ko normalne celice razvijejo nenormalno presnovo in proizvodnjo energije, do česar pride zaradi vplivov iz okolja, stresa, strupov iz hrane, zraka in vode ter drugih škodljivih kemikalij.

Genske spremembe, ki jih vidimo pri raku, pa so posledice teh presnovnih sprememb, niso pa vzrok raka.

Ravno zato nam številne študije dokazujejo, da imajo rakave celice določenega pacienta in določenega tumorja, različne genetske spremembe.

Te spremembe v genih so kaotične, naključne in nepredvidljive – kar je smiselno, če gledamo na genske spremembe kot na simptome in ne na vzroke.

Torej, medtem ko podpiramo vse nadaljnje študije o genetiki raka in v krvne preiskave vključujemo genetske lastnosti, moramo vedno obravnavati tudi osnovni vzrok nastanka raka, ki je metabolični.”

.

.

In na podlagi teh spoznanj so nove diagnostične tehnike in testiranje krvi tiste, ki lahko preprečijo pojav raka, še preden se ta pokaže v fizični obliki in ki nam pokažejo, na katero vrsto zdravljenja se bo določena vrsta raka pri določeni osebi najbolje obnesla.

Če potrebujete pomoč, nasvet oz. bi se radi testirali, nam pišite TUKAJ.

#holistic

Loading...