Center Holistic / Članki / Težave s ščitnico – kako si lahko pomagate sami

Težave s ščitnico – kako si lahko pomagate sami

Težave s ščitnico – kako si lahko pomagate sami
Deli s prijatelji:

Težave s ščitnico, hipotiroza ali hipertiroza, avtoimuna vnetja ščitnice in druge težave, povezane s ščitničnim delovanjem, so bolezni, ki prizadenejo skoraj vsakega drugega prebivalca.

.

Kateri so glavni simptomi ali znaki, da je z našo ščitnico nekaj narobe?

.

 • pridobivanje kilogramov/hujšanje
 • utrujenost
 • težave s spanjem
 • težave s pomnenjem
 • težave z zbranostjo
 • težave z vzkipljivostjo
 • suha koža, suhi lasje, krhki nohti
 • počasen/hiter metabolizem
 • utrudljivost
 • izguba menstruacije, neredne menstruacije
 • težave z zanositvijo

.

Katero hrano izpustite izpustite, če imate težave s ščitnico?

.

Gluten in ščitnica

.

Zelo veliko težav s ščitnico povzročajo avtoimuna obolenja, ki sprožijo imunski sistem, da začne proizvajati protitelesa, ki povzročijo motnje v delovanju ščitnice.

Gluten v telesu, v črevesju, povzroča majhna vnetja in vnetne procese ter moti delovanje žlez in izločanje hormonov, zato bi moralo biti odstranjevanje in odstranitev glutena iz vaše kuhinje obvezen del, ko že imate težave s ščitnico ali pa ste na te težave zaradi genskih predispozicij morda bolj pozorni.

Gluten se nahaja v pšenici, piri, ječmenu, ržu, kamutu in ovsu.

Mleko in ščitnica

.

Mlečni izdelki vsebujejo vnetne beljakovine, dve izmed njih sta kazein in laktoza, ki v telesu povzročajo enak avtoimuni odziv telesa, kot gluten.

Prav tako mlečni izdelki povzročajo nastajanje sluzi v telesu ter so vzroki za sindrom razdražljivega črevesja, za napihnjenost in refluks. Prav tako je bilo dokazano, da mleko in mlečni izdelki v ščitnici povzročajo vnetne procese.

Prav tako mlečni izdelki spodbujajo rast škodljivih mikrobov v prebavnem traktu, kot so slabe bakterije, kvasovke in glive.

Iz prehrane odstranite mleko, sire, jogurte in druge izdelke iz živalskega mleka.

.

Soja in ščitnica

.

Malo soje ne bo škodilo, če pa soja zavzame vodilni položaj v vaši kuhinji, to ne bo v redu. Sojo je zelo težko prebaviti, lektini v soji pa povzročajo draženje črevesja in lahko poslabšanje delovanja imunskega sistema oz. več avtoimunih odzivov telesa. Prav tako soja, tako kot druga goitrogena živila, motijo absorpcijo joda in presnovo ščitničnega hormona T4 v T3.

Soja deluje rahlo fitoestrogensko, ker pa ima ščitnica v svojih obščitničnih receptorjih tudi estrogenske receptorje, pretiravanje s sojo ni zaželjeno.

.

Sladkor in ščitnica

.

Sladkor v telesu povzroča vnetne procese in poslabša avtoimuna obolenja.

Sladkor spodbuja rast vseh vrst škodljivih patogenov v črevesju in spodbuja črevesne okužbe in je pobudnik vseh avtoimunih bolezni, vključno s Hashimotom in Gravesovo boleznijo.

Sladkor ovira absorpcijo B vitaminov in drugih potrebnih vitaminov in mineralov, povzroča dvig inzulina in številne vnetne procese.

Rešite se začaranega kroga uživanja sladkorja in ga nadomestite s stevio ali eritritolom.

.

Predelane maščobe, ocvrta hrana in ščitnica

.

Sončnično, koruzno, repično olje, vsa ocvrta hrana in nasičene transmaščobne kisline, ki se skrivajo v naprej pripravljeni hrani, zelo ovirajo dobro delovanje ščitnice.

Predelane maščobe v telesu povzročajo vnetja in krepijo avtoimune odzive, slabijo delovanje endokrinega sistema ter povzročajo slabše delovanje vseh organov, celic in tkiv.

Ne kupujte zapakirane in v naprej pripravljene hrane, ne jejte ocvrte hrane, saj predelane maščobe ustvarjajo veliko vnetja v telesu in motijo ​​hormonsko ravnovesje. Delujejo kot prosti radikali in povzročajo poškodbe celicam, organom in tkivom.

Odstranite margarino,cvrtje in vso predpripravljeno hrano.

.

Oglaševano kot “zdrava hrana” in ščitnica

.

Samo zato, ker na neki etiketi piše »brez glutena«, »brez sladkorja«, »brez maščob«, vegansko, naravnega izvora…

Kupujte izdelke, ki niso nikjer zapakirani in predpripravljeni, izberite si svojo eko kmetijo, kamor se odpravite po zelenjavo, sadje, žita in stročnice, obroke pripravljajte sami s sestavinami, ki jih poznate in so za vaše telo zdrave.

.

Meso in ščitnica

.

Jaz mesa ne jem že več kot 16 let, zato ne bom pristransko pisala, da vam ga odsvetujem, vsekakor pa bom napisala, da so živali krmljene z antibiotiki in hormoni, ki motijo vaš endokrini sistem ter negativno vplivajo tudi na ščitnico. Prav tako so mesnine polne natrijevega nitrita, konzervansa, ki dokazano slabo vpliva na delovanje ščitnice in drugih žlez.

V veliko pomoč delovanju ščitnice je tudi zeolit, ki iz globokih tkiv, celic in organov odnese vse strupe, nakopičene težke kovine, viruse in bakterije, očisti delovanje jeter in črevesja ter preprečuje, da se spresežek estrogena lepi na estrogenske receptorje, ki se nahajajo v obščitničnih žlezah.
Eno čajno žličko vmešajte v malo tople vode, vsaj 2 uri po zdravilih ali pol ure prej. TUKAJ

Zeolit pomaga iz telesa odstraniti nakopičene strupe in druge toksine ter s tem pomaga k optimalnemu delovanju žlez, tudi ščitnice
#holistic

Loading...