Center Holistic / Članki / Uredite svoje hormone

Uredite svoje hormone

Uredite svoje hormone
Deli s prijatelji:

Veliko predavanje naravne medicine in naravnih zelišč v Londonu, nam je slušateljem postreglo z zares koristnimi in izjemno zanimivimi predavanji.

In spet je bilo v ospredju sredozemsko zelišče Vitex Agnus Castus, ki zelo učinkovito optimizira delovanje naših ženskih spolnih hormonov. Pa tudi moških.

Vitex je odličen pri PMS-u, težavah v menopavzi, pri neurejenih menstruacijah, nihanju razpoloženja, anksioznosti, tesnobi in depresiji.
Prav tako je odlično zelišče za vse, ki imate težave z zanositvijo (ja, tudi jaz se lahko zahvalim temu zelišču 🙂 .

Tudi, če vam zastajajo tekočine in če se vam zdi, da ste ves čas napihnejni, je Vitex nekaj najboljšega.

Vitex lahko kupite tudi v drugih oblikah, v tinkturah, vendar je naš angleški vitex res učinkovit, saj so te majhne jagode le posušene in ekstratirane in so najmočnejše na našem tržišču, saj so kar 1000mg.

Veliko me sprašujete, v obdobju koliko časa opazimo izboljšanje?

Učijo nas, da to traja nekje od enega do treh mesecev, jaz sem spremembo videla po enem mesecu jemanja.

Kako Vitex pravzaprav deluje?

Spodbuja dobro delovanje hipofize, ki je pravzaprav mati vseh hormonov, ki jih uravnava ter spodbuja njihovo pravilno in uravnoteženo izločanje.  Vitex jo pri tem podpira ter na tak način podpira delovanje prav vseh žlez, tudi ščitnice, nadledvične žleze, slinavke in seveda jajčnikov.

Istočasno, ko začnete jemati vitex, pa poskrbite tudi za prehrano in nehajte uživati sladkor, zmanjšajte vnos rafiniranega sladkorja, pa tudi suhega sadja in žitaric, izpustite uživanje kofeina, nikotina in alkohola ter vseh predelanih izdelkov.

Po raziskavah sodeč je Vitex učinkovit v kar 93% vseh simptomov, ki jih poveujemo z ženskim hormonskim neravnovesjem. Pri moških pa spodbuja optimalno razmerje med testosteronom in estrogenom, na način, da ureja delovanje hipofize, ki skrbi za dobro delovanje prostate.

V nemški raziskavi so dokazali tudi, da Vitex ureja ne le fizičnega delovanja, temveč spodbuja tudi dobro delovanje psihe in čustvovanja.

Po poročanju je kar 94% žensk ocenilo Vitex za zelo dobro in koristno zelišče.

Nedvomno je Vitex zelišče, ki tudi vam lahko pomaga pri opisanih tegobah, svetujem pa vam, da zraven vedno jemljete omega 3 maščobne ksiline, saj so le te nujno potrebne za izdelavo hormonov. Vsako jutro, najbolje dopoldan, vzemite eno tabletko Vitexa in ne pozabite, da se vztrajnost kmalu poplača. In to ne glede na to, kakšne težave imate.

In ne pozabite, od danes, 19.9., pa vse do srede, 21.9. ga TUKAJ lahko naročite za kar -20% 🙂

#holistic

Loading...