Center Holistic / Članki / Vitamin D okrepi imunski sistem

Vitamin D okrepi imunski sistem

Vitamin D okrepi imunski sistem
Deli s prijatelji:

Vitamin D okrepi imunski sistem, ga dodajte sebi ali otrokom.

.

Vitamin D okrepi imunski sistem in je ključnega pomena za njegovo obrambo

.

Vitamin D je obvezen za dobro delovanje otrokovega imunskega sistema

Povzeto po raziskavi iz univerze v Københavnu

Science Daily ( 1. )

.

Kako vitamin D okrepi imunski sistem?

.

Znanstveniki so ugotovili, da vitamin D okrepi imunski sistem tako, da brez njega imunski sistem oz. da T celice ubijalke, ne morejo reagirati in se resno boriti proti okužbam v telesu. Raziskovalna skupina je ugotovila, da T celice ubijalke v telesu najprej iščejo vitamin d, da se aktivirajo in podajo v boj proti virusom, bakterijam ali parazitom.

Ko T celica prepozna tujke, na gene pošlje aktivacijske signale, ki s pomočjo vitamina D aktivirajo delo T celic in napad na tujke.

Znanstveniki z univerze v Københavnu in profesor za imunologijo, Carsten Geisler, so odkrili, da je vitamin D ključnega pomena za aktiviranje naše imunske obrambe in da brez ustreznega vnosa vitamina D, T celice ubijalke ne morejo delovati v boju proti virusom in bakterijam.

Za delovanje T celic ubijalk je obvezen vitamin D, saj se ravno s pomočjo vitamina D preoblikujejo iz neaktivnih v aktivne.

( 2. )Cynthia Aranow, MD, Investigator 

Vitamin D okrepi delovanje imunskega sistema, da se bori proti virusom in bakterijam

.

Kaj se zgodi, če je vitamin D v telesu v pomanjkanju?

.

Kadar telesu primanjkuje vitamina D, se celice ubijalke na tujke, viruse in bakterije ne odzovejo z napadom ampak ostanejo mirne. Če dodamo vitamin D, takrat pa celice ob vstopu bakterij in virusov v telo, začnejo z aktivacijo in napadom ter tujke iz telesa tudi preženejo.

In kot pojasnjuje profesor Carsten Geisler iz oddelka za mednarodno zdravje, imunologijo in mikrobiologijo: » ko je T celica izpostavljena tujim patogenom, razširi svojo anteno za vitamin D – razširi svoj receptor za vitamin D in če ga najde, se aktivira v boj proti bakterijam ali virusom. Če vitamina D ne najde, ostane mirna in neaktivna.«

Ko T celice s pomočjo vitamina D postanejo aktivne, lahko:

.

  • ali postanejo »morilske » celice in uničujejo vse celice, ki nosijo tuje patogene
  • ali postanejo »pomožne« celice, ki imunskemu sistemu pomagajo pri pridobivanju “spomina” oz. skrbijo za to, da si imunski sistem pri naslednjemu srečanju z določenim virusom ali bakterijo, to zapomni

Študija PubMed ( 3. )

Vitamin D okrepi imunski sistem in je pri večini ljudi v pomanjkanju

.

Vitamin D okrepi imunski sistem in je eden glavnih vitaminov, ki pomaga v boju proti bakterijam in virusom in je vpleten v mnogo bolezni, kot so rak, multipla skleroza in druge bolezni.

.

Prav tako kot vitamin D okrepi imunski sistem, je vitamin D nujen za absorpcijo kalcija v kosti in zobe.

.

Vitamin D okrepi imunski sistem in pomaga pri avtoimunih obolenjih

.

Ravno zaradi teh odkritij znanstveniki verjamejo, da ta dognanja lahko zelo pomagajo pri krepitvi delovanja imunskega sistema in dokazujejo, kako zelo pomemben je vitamin D pri avtoimunih obolenjih.

.

Vitamin D lahko pomaga preprečiti nalezljiva obolenja in epidemije

Vitamin D je obvezen, če imate avtoimuno ali kronično obolenje

.

In kot nadaljuje profesor Geisler,  ta dognanja lahko zelo pomagajo zajeziti nalezljive bolezni in epidemije ter se jih lahko uporablja pri vseh vrstah preventivnih pristopov, ko želimo okrepiti svoj lasten odziv imunskega sistema.

4.

Dr. Joe Prendergast

.

Vitamin D okrepi imunski sistem in je po raziskavah, kljub izpostavljenosti soncu, pri večini v pomanjkanju

.

Vitamin D se sam proizvaja ob izpostavljenosti kože sončnim žarkom in ker smo vstopili v obdobje, ko je sonca manj, ko se večji del dneva zadržujemo v zaprtih prostorih, je dodatek vitamina D skoraj obvezen.

.

Jaz dodajam vitamin D sebi in svojemu otroku, vsaj v obdobju od oktobra do aprila

.

Virusi in bakterije so ravno zdaj na pohodu in vsak dan, ko grem v vrtec po svojega sina, opazujem smrkave in kašljajoče otroke. Vitamin D je nujno potreben tudi za nas odrasle, saj nam zaloge D vitamina stres, premalo spanja in nezdrava hrana, še dodatno izčrpavajo.

In še to, dokazali so, da ima večina populacije koncentracije vitamina D prenizke, kljub temu, da morda mislite, da ga samo iz sonca dobite dovolj.

#holistic

Loading...