Center Holistic / Članki / Zakaj bi brez kolagena razpadli?

Zakaj bi brez kolagena razpadli?

Zakaj bi brez kolagena razpadli?
Deli s prijatelji:

Veliko me sprašujete kaj DW hidrokolagen sploh vsebuje in kaj se bo zgodilo, ko ga prenehate jemati?

Kolagen je polipeptidna molekula, protein v našem telesu. Dejansko je kolagen največja in najbolj razširjena beljakovina v telesu.

Proteini so sestavljeni iz aminokislin, kot so glicin, prolin, arginin, hidroksiprolin, ki v različnih deležih sestavljajo kolagen.

Kot največja beljakovina v telesu, je kolagenska veriga sestavljena iz več kot 1500 aminokislin.

Kolagen je del vezivnega tkiva in je vključen v prav vse telesne strukture.

Sestavlja srce, pljuča, ledvica, arterije, sklepe, vezi, hrustanec, kosti, nohte, kožo, lase, mišice, jetra, črevesje, spolne organe, vranico, možgane ter številne druge organe.

Ko se staramo, proizvodnja kolagena naglo upada in ta upad , ki se začne že v 25. letu, vpliva na številne telesne funkcije.

Kako poteka prebava kolagena?

Normalna prebava razgrajuje proteine v peptide in amino kisline, ki se nato absorbirajo v krvni obtok.

Za kolagenske beljakovine, ki jih najdemo v živilih ter v večini v dopolnilih, pa se morajo, da so uporabne telesu, najprej razčleniti v prebavnem sistemu, nato pa se v točno določeni obliki absorbirajo skozi črevo v kri.

Na ustreznem in potrebnem mestu se nato ponovno sestavijo v kolagen.

Prebava prehranskega kolagena je pogosto nepopolna, zaradi zelo velikih peptidnih verig.

Te dolge molekule se ne morejo popolnoma presnoviti in nato ponovno sestaviti v kolagen ter tako nadomestiti upad proizvodnje kolagena.

Kaj pa hidroliziran kolagen?

Roussellot, vodilni laboratorij na področju kolagenskih peptidov, pa je sestavil svojo zmes 18 aminokislin. Glicin, prolin in hidroksiprolin, skupaj predstavljajo 50% vseh aminokislin v peptanu, koncentracija glicina in prolina pa je 20x močnejsa kot v drugih virih.

Peptan je dodan v morski kolagen iz divjih, globokomorskih rib.

Molekularna teža je pod 2000 daltonov, kar je nujno, da se sploh absorbira v celice, kar pomeni, da se več kot 90% peptana v roku ene ure popolnoma absorbira v telo.

Kaj je pravzaprav peptan?

Peptan je kolagenski peptid, edinstvena bioaktivna beljakovina, ki se po vsem svetu uporablja v številne namene. (zdravljenje po zlomih in poškodbah, v anti aging medicini, v športni prehrani…)

Peptani, kolagenski peptidi, so enaki kolagenu, ki ga najdemo v človeških laseh, kosteh, koži, nohtih in v notranjih organih in imajo zelo visoko biološko uporabnost.

V hidrolizirani obliki so pri ljudeh zelo lahko prebavljivi.

Peptan je bioaktivna sestavina, ki je bila razvita posebno za zagotavljanje več koristi za zdravje, saj ima svoje funkcionalne lastnosti.

Peptan vsebuje 18 aminokislin, gradnikov vseh tkiv in je glavna sestavina beljakovin.

Glicin, prolin in hidroksiprolin predstavljajo približno 50% celotne vsebnosti aminokislin v peptanu. Koncentracija glicina in prolina v peptanu je 10 do 20-krat večja kot pri drugih proteinih.

In rezultat je veliko večja funkcionalna biorazpoložljivost kot v katerem koli drugem viru beljakovin.

Kaj se zgodi, če ga nehate jemati?

Ker vsaka vrečkica DW hidrokolagena dejansko vsebuje peptane, ki spodbujajo naravno tvorbo kolagena, se po obdobju jemanja ne bo zgodilo nič hujšega, saj bo proizvodnja kolagena v telesu še vedno povečana. Seveda potem, če ga nekaj časa ne boste jemali, vsebnost kolagena spet upade.
Zato ga jaz jemljem že pol leta in ne mislim nehati 🙂

V vrečkici, ki si jo vsako jutro ali večer vmešate v vodo, sok ali rastlinsko mleko, se nahajajo peptani, kolagenski peptidi, edinstvene bioaktivne beljakovine, ki se po vsem svetu uporabljajo pri težavah s kožo, lasiščem in lasmi, sklepi in kostmi ter pri močnih in izrazitih gubah.

Peptani oz. kolagenski peptidi, so bioaktivne sestavine, ki so bile posebej razvite za zagotavljanje učikovite koristnosti za: zdravo staranje , trdne  kosti , napeto kožo in zdrave lase ter kot pomoč pri pridobivanju mišične mase.

Peptani v DW hidrokolagenu spodbujajo obnovo in regeneracijo kosti in hrustanca, povečujejo telesno zmogljivost in počutje, izboljšujejo kolagensko strukturo v koži, delujejo kot vezivno tkivo in pomagajo pri regeneracijah po poškodbah.

Proizvajalec ROUSSELOT laboratorij v Franciji izpolnjuje najvišje mednarodne standarde kakovosti.
Peptani v DW hidrokolagenu so 100% naravni in ne vsebujejo nobenih konzervansov in aditivov.

Naročite si svoj DW hidrokolagen TUKAJ in se tudi vi prepirčajte o tem, kako zelo učinkovito deluje na vašo kožo, lase, sklepe, kosti in nohte.

#holistic

Loading...