-20% NA TEKOČE VITAMINE IN MINERALE
Center Holistic / Članki / ZAKAJ VIRUSI RAJE NAPADAJO ZAKISANO TELO

ZAKAJ VIRUSI RAJE NAPADAJO ZAKISANO TELO

ZAKAJ VIRUSI RAJE NAPADAJO ZAKISANO TELO
Deli s prijatelji:

Pljuča, jetra in ledvica so organi za razstrupljanje.

Preko njih pa zdrav organizem izloča kisle presnovke. Kisline v telesu nastajajo kot normalen stranski produkt presnovnih procesov. Za razgradnjo aminokislin, ki vsebujejo žveplo, nastaja žveplena kislina. Ogljikov dioksid (kislina) in voda pa nastajata pri aerobni razgradnji ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin. Pri razgradnji nukleinske kisline pride do sproščanja fosforne kisline. Sečna kislina nastaja pri razgradnji purinov, pri razgradnji dušikovih snovi pa nastaja amonijak, ki ga telo predela v sečnino.

KAJ JESTI, KO VAS NAPADE VIROZA? – Center Holistic

PREVEČ KISLIN ALI ZAKISANOST

Preveč kislo telo povzroča v telesu vnetja. To povzroča utrujenost, nezainteresiranost in tudi druge težave, kot so:

  • Težave s spanjem
  • Motena koncentracija
  • Glavoboli
  • Boleče mišice in sklepi
  • Alergije
  • Vnetja
  • Prehladi
  • Revmatizem in revmatska obolenja

Pokaže se tudi z nezdravo, suho kožo, lomljivimi nohti in izpadanju las. V ustni votlini se to pokaže kot občutljive desni in bolečine.

Viroze treba odbolovati | Ženski kutak

ZAKISANO TELO

Alkalno telo lahko absorbira do 20-krat več kisika kot kislo telo. Kisik je ključni element, da v telesu potekajo vse funkcije. Če je teh kislin preveč, jih telo ne zmore odstranjevati. Zato se začnejo kopičiti v tkivih. Naše celice ob tem najbolj trpijo. Zaradi zakisanosti pride do pomanjkanja kisika v celici. Te celice lahko postanejo rakave in zaobidejo normalen proces celičnega dihanja. Odbijajo kisik in privabljajo zaraščanje bolezenskih mikroorganizmov.

Zvišanje pH (do alkalnega stanja) povečuje sposobnost imunskega sistema za ubijanje bakterij.

V kislem okolju bolje uspevajo virusi in bakterije, ki povzročajo bronhitis in prehlade. Ohranjanje pH v rahlo alkalnem območju od 6,8 ​​do 7,2 lahko zmanjša tveganje in zmanjša težo prehladov, vneto grlo in viruse.

Če imamo pH med 6,4 in 7,4, pomeni, da je naše kislinsko-alkalno ravnovesje ugodno. Če je pH redno nižji od 6,4, to najverjetneje kaže na stanje zakisanosti, znano kot acidoza in nizko rezervo mineralov v telesnih tekočinah ter tkivih. Zato lahko acidoza vpliva na imunski sistem, prebavo, moč kosti in mišic, hormone, zdravje sklepov in delovanje osnovnih notranjih organov, ki se spopadajo s stresom, vključno z nadledvičnimi žlezami, hipofizo in hipotalamusom.

Zato je za zdrav organizem, treba ohranjati ugodno ravnovesje kislin v telesu. S tem naš imunski sistem in ostali procesi potekajo nemoteno.

Izdelki v članku


sladki-pelin-herbify-50ml Herbify Sladki Pelin, 50ml 50ml, steklenička  
(15 ocen)
29,99 € Dodaj v košaricoV košarico
-20%
b-komplex-250ml Holistic B kompleks, 250ml 250ml. Za 62 dnevnih 
(47 ocen)
15,92 € Dodaj v košaricoV košarico
-20%
vitamin-d3-k2-150ml Holistic Vitamin D3 + K2, 150ml 150ml. Za do 120 dni 
(31 ocen)
15,92 € Dodaj v košaricoV košarico
Loading...