Nujno sporočilo!

SVETOVNI DAN ZEMLJE -15%

Center Holistic / Članki / Zanositev – z naravnimi dodatki in prehrano do večjih možnosti za zanositev

Zanositev – z naravnimi dodatki in prehrano do večjih možnosti za zanositev

Zanositev – z naravnimi dodatki in prehrano do večjih možnosti za zanositev
Deli s prijatelji:

Zanositev – naravni načini za povečanje plodnosti

.

Na žalost je tudi pri nas veliko veliko parov, ki se sooča z neplodnostjo, ponavadi nepojasnjeno. In ker sem imela s tem tudi sama težave, lahko govorim in svetujem iz prve roke.

Meni je pomagalo in zanosila sem v treh mesecih.

Dejansko so dokazali, da lahko sprememba prehrane in življenjskega ritma, za kar 70% dvignejo možnost zanositve. To je pa kar veliko, se vam ne zdi?

.

Jejte hrano, ki je bogata z antioksidanti

.

Antioksidanti, kot so folati in cink, pomagajo k izboljšanju plodnosti za oba spola. Antioksidanti deaktivirajo proste radikale v telesu, ki uničujejo in poškodujejo jajčne celice in spermije.

Eating Vegetarian Diet during Pregnancy - Nutrition & Menu Plan

Študija je pokazala, da antioksidanti za kar 75% izboljšajo kakovost jajčec in spermijev.

Uživajte v ekološki zelenjavi, sadju, stročnicah, semenkah in oreščkih.

.

Jejte zajtrk

.

Študija je dokazala, da uživanje zajtrka izboljša in optimizira delovanje žlez in hormonov ter prepreči prehitro nihanje inzulina. Zajtrk naj bo bogat z nepredelanimi ogljikovimi hidrati, ki vas ne bodo pahnili v hiter občutek lakote. Vsebuje naj tudi zdrave maščobe, ki bodo znižale glikemični indeks obroku in tudi bljakovine, sama prisegam na semena.

.

Izogibajte se trans maščobam

.

Zdrave maščobe so obvezne za povečanje plodnosti. Vendar transnasičene maščobne kisline po drugi strani povečujejo tveganje za ovulacijske nepravilnosti ter za negativne učinke na občutljivost inzulina. Ne jejte ocvrte in predelane hrane, margarine, čipsa in smokijev ter drugih zapakiranih živil.

Velika študija je pokazala, da je prehrana, višja s transmaščobami, povezana z neplodnostjo.

e5

.

Znižajte vrednosti in vsebnosti ogljikovih hidratov

.

Študija je pokazala, da je prehrana z nižjim odstotkom ogljikovih hidratov ter z višjim maščobnim deležem, boljša za načrtovanje družine, kot tista, ki vsebuje veliko sladkorjev.

Ne uživajte sladkarij in zapakiranih izdelkov, žita naj bodo polnozrnata, sadje jejte celo, da zaužijete tudi vlaknine, ki znižajo glikemični indeks.

Jagodičevje, kivi, grenivke, ajdova kaša in kvinoja, so odlična izbira namesto kakijev in fig, pšenice, belih testenin in krompirja.

Are Raw-Food Diets Dangerous If You're Pregnant? - Sharecare

V študiji so dokazali, da so imele ženske, ki so zaužile veliko ogljikovih hidratov, za kar imele ženske, ki so jedle več ogljikovih hidratov, za kar 78% večje tveganje za ovulacijske nepravilnosti ter za neplodnost, kot tiste, ki so jedle hrano z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov.

Enako priporočam vsem s PCOS.

.

Jejte več vlaken

.

Vlaknine pomagajo telesu, da se skozi jetra znebi presežka odvečnih hormonov in da se ti ne sorbirajo nazaj v telo.

Uživajte polnozrnata žita, sadje in zelenjavo ter stročnice.

Uravnan hormonski sistem je nujen, kadar si želite zanositi. Če imate morda težave s hormoni, mi pišite, da izračunamo pravilne vrednosti in razmerja vaših hormonov, kar je morda ključno, da ne pride do normalne zanositve.

Pomembnost vnosa vlaknin med nosečnostjo - Bibaleze.si

.

Uživajte rastlinske beljakovine

.

Zamenjajte meso, ribe, jajca in mlečne izdelke z rastlinskimi viri beljakovin, kot so stročnice, oreščki in semena.

Študija je pokazala, da je bil večji vnos beljakovin iz mesa, povezan s kar 32% večjo možnostjo razvoja ovulacijske neplodnosti.

.

Dodajte multivitamine

.

Dokazali so, da imajo ženske, ki jemljejo dodatek multivitaminov, manjše tveganje, da imajo težave z neplodnostjo. Jaz priporočam multivitamin v pršilu, ker se vitamini in minerali takoj absorbirajo.

Študija je pokazala, da se tveganje za neplodnost zmanjša za več kot 41%.

10 Best Foods For Pregnancy

.

Telovadite

.

Vadba in miganje imata veliko koristi za zdravje, vključno s plodnostjo, saj je kar 22% več možnosti, da zanosite, če boste redno dnevno aktivni. Jaz sem zelo vesela, saj se vsak dan v službo in domov ter po opravkih, vozim kar s kolesom, kar znese okoli 15 km na dan.

Tudi obisk sosednjega hriba ali hitra hoja v naravi, sta odlična izbira.

Vadba naj bo enakomerna in nikakor z njo ne pretiravajte, saj prevelike količina adrenalina in kortizola, negativno vplivajo na zanositev.

.

Vzemite si čas za sprostitev

.

Stres in visok kortizol sta povezana s težavami z zanositvijo. Sproščanje, umirjanje, joga, meditacija in dovolj spanja, po opravljeni študiji močno povečajo možnosti zanositve.

Stres, tesnoba in depresija zmanjšujejo možnost za zanositev za kar 30%.

.

Odstranite kofein

.

Kofein lahko negativno vpliva na plodnost žensk, saj so v študiji dokazali, da ženske, ki uživajo kofein, potrebujejo 10 mesecev dlje od tistih, ki kave ne uživajo. Jaz uživam v žitnih kavicah.

Prav tako visok delež kofeina povezujejo z višjim tveganjem za splav.

.

Uravnajte telesno težo

Tako prenizka kot previsoka telesna teža, sta povezani s težavami z zanositvijo, saj količina maščobe, shranjena v telesu, vpliva na menstruacijo.

e3

Ženske, ki imajo prenizko ali prekomerno telesno težo, imajo daljše dolžine ciklusa, kot tiste, katerih teža je uravnana.

.

Povečajte vnos železa

.

Jaz prisegam na železo v tekočini, ki se takoj absorbira.

Opazovana študija, v katero je bilo vključenih 438 žensk, je ugotovila, da dodtek železa dvigne možnost zanositve za kar 40%.

.

Ne uživajte alkohola in ne kadite

.

Strupov si verjetno ne želite vnašati v telo, niti takrat, kadar želite zanositi, niti sicer v življenju.

Dokazali so, da pri ženskah, ki kadijo in pijejo alkohol, pogosteje prihaja do neplodnosti ter do splava v prvih treh mesecih nosečnosti.

.

Dodajte naravne prehranske dodatke

.

Jaz sem dodala Vitex – spodbuja plodnost, NaPro kremo – dvigne progesteron, matični mleček – vsebuje res pestro kopico hranil, železo in ostale vitamine in minerale, omego  in He sho wu v prahu, ki sem ga vmešala vsak dan v svojo žitno kavico.

Izdelki v članku


super-omega-3 Holistic Super Omega 3, 100 kapsul 100 mehkih kapsul  
(141 ocen)
18,90 € Dodaj v košaricoV košarico
tekoce-zelezo Holistic Tekoče železo, 250ml 250ml. Za 50 dnevnih 
(36 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
b-komplex-250ml Holistic B kompleks, 250ml 250ml. Za 62 dnevnih 
(86 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
Loading...